ACUM:
10.03
Weekend împreună
Urmează:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Liceenii brașoveni care organizează Brașov MUN2024 cer sprijinul comunității

Publicat: luni, 4 Martie 2024 , ora 17.43

Un grup de liceeni organizează la Brașov, în perioada 5-7 aprilie, o conferință similară celor din cadrul Organizației Națiunilor Unite, la care vor participa zeci de tineri din toată țara.

Totul se desfășoară în limba engleză și conform procedurilor ONU.

Este un antrenament al tinerilor pentru a înțelege cum funcționează acest organism internațional, spune unul dintre organizatorii evenimentului, elev în cls. a XII-a la Colegiul Național Emil Racoviță din Brașov, Cosmin Tănasă:

“BrașovMUN este o conferință în care se întâlnesc în jur de 70 de tineri din toată țara să dezbată probleme ce țin de siguranța națională și internațională, pentru că, după cum putem observa, în ziua de astăzi sunt multe războaie și atunci conferințe de genul le pot oferi tinerilor o vedere asupra a ceea ce se întâmplă, pentru ca aceștia, după ce dezbat în patru comitete, vin cu niște soluții viabile, pe care, spunem noi, dacă ONU le-ar implementa, multe probleme s-ar rezolva”.

Tinerii brașoveni cu vârste între 15 și 19 ani care vor să participe la această dezbatere trebuie doar să completeze formularul de pe site-ul dedicat evenimentului BrasovMUN2024.

Pentru buna organizare a evenimentului, organizatorii au nevoie și de un mic ajutor din partea comunității, a adăugat Cosmin Tănasă:

„Căutăm sponsori și parteneri care ne pot ajuta să organizăm această conferință, pentru că noi avem niște costuri, în total, cam de 20.000 de lei, ca să putem organiza, să le oferim tinerilor să mănânce ceva, pentru că aceștia dezbat 3 zile, 8 ore pe zi, deci ca o zi de lucru. Orice  sprijin din partea comunității ne poate ajuta, pentru că puțin cu puțin se face mult”.

Conferința BrașovMUN2024 se va desfășura la Colegiul de Științe ale Naturii „Emil Racoviță”, iar festivitățile de deschidere și de încheiere, la Colegiul Național de Informatică Grigore Moisil Brașov.

Pentru detalii despre necesar: Cosmin Tănasă 0735.461.194.

Camelia Vlad