ACUM:
10.03
Weekend împreună
Urmează:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Sunt discuții pentru venirea de noi operatori aerieni la Brașov

Publicat: vineri, 9 Februarie 2024 , ora 15.02
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, este convins că Aeroportul Internațional Brașov va avea mai multe destinații de zbor și, în curând, acesta va ajunge între primele aeroporturi din România.

Deocamdată, aici există un singur operator care efectuează zboruri, dar fostul președinte al Consiliului Județean Brașov este convins că lucrurile se vor îmbunătăți.

Adrian Veștea spune că sunt discuții pentru venirea de noi operatori aerieni:

"Sper ca toate aceste discuții să se materializeze. Am toată convingerea că Aeroportul Brașov va fi un aeroport care în perioada următoare va crește numărul de destinații, va crește numărul de pasageri. După cum am văzut, există deschidere din partea ROMATSA de a prelungi programul de dirijare a traficului aerian. Sunt foarte multe probleme la nivel la nivel mondial din cauza producției anumitor aeronave care trebuie verificate și au fost retrase. Toate acestea aduc perturbări în traficul aerian și cred că în perioada următoare toate aceste aspecte ar trebui să se regleze".

Anul trecut, România a depășit pentru prima oară 24 de milioane de pasageri. Dintre aceștia, peste 14 milioane au fost pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni, peste 3 milioane de pasageri s-au înregistrat pe Avram Iancu din Cluj-Napoca și peste 2 milioane pe Aeroportul Internațional Iași.

Țara noastră este una dintre puținele țări în care numărul de pasageri din 2023 l-a depășit pe cel din 2019 și așteptările sunt ca anul aceste cifrele să continue să crească.

Sorin Țîrcă