ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Flavia Boghiu, viceprimarul Brașovului, urmărită penal

Publicat: marți, 6 Februarie 2024 , ora 16.45
Sursa foto: Faceboom / Flavia Boghiu
Sursa foto: Faceboom / Flavia Boghiu

Flavia Boghiu, viceprimarul municipiului Brașov, este urmărită penal într-un dosar deschis de DNA în cazul Catacombelor de După Ziduri.

În același dosar, urmărită penal este și Cristine Manolache, șef al Serviciului Administrarea Patrimoniului și Urbanism Comercial (SAPUC) din cadrul Primăriei municipiului Brașov.

Potrivit procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Brașov în perioada 1 aprilie – 10 august 2021, cele două suspecte, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu prevăzute de legislație și fără aprobarea autorității publice deliberative (Consiliul local), ar fi permis, în mod nelegal și cu titlu gratuit, unei asociații, să folosească imobilul denumit „Catacombe Brașov”, aflat în proprietatea Primăriei municipiului Brașov, pentru organizarea unor evenimente.

Astfel, ar fi fost produs Primăriei municipiului Brașov un prejudiciu total de peste 300.000 de lei, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit, în același cuantum, pentru asociația respectivă.

Suspectelor li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Procurorii subliniază că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Pe de altă parte, viceprimarul municipiului Brașov spune, într-o postare pe pagina de socializare, că deși cercetările în acest dosar au fost inițial închise în 2022, ele au fost reluate în urma unei noi plângeri făcută de viceprimarul Sebastian Rusu.

Flavia Boghiu a precizat că este nevinovată și va colabora cu organele de anchetă pentru ca acest dosar să fie soluționat cât se poate de repede.

De asemenea, ea a mai precizat că în cazul în care acest dosar va fi trimis în judecată, își va da imediat demisia din funcția de Viceprimar al Brașovului și din funcția de Consilier Local, dar și din toate funcțiile deținute în partid.

Adina Chirvasă