ACUM:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Urmează:
20.00
Radiojurnal
Apoi:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Echipa de robotică de la „Andrei Șaguna” are nevoie de sprijinul brașovenilor

Publicat: luni, 5 Februarie 2024 , ora 17.55
Sursa foto: RoboAS
Sursa foto: RoboAS

De doar 2500 de lei au nevoie tinerii din echipa de robotică a Colegiului Național Andrei Șaguna, RoboAS, pentru a reprezenta Brașovul în etapa regională a competiției internaționale „First Tech Challenge”.

Aceasta va avea loc în perioada 8-11 februarie, la Cluj.

Este vorba despre o echipă cu 8 elevi de liceu, din care vor merge doar o parte și vor fi însoțiți de un profesor al Colegiului, Bogdan Fodor.

„Anual, trebuie să construim un robot de la zero. Trebuie să îndeplinească anumite sarcini care se dau la începutul anului. De exemplu, anul acesta trebuie să parcurgă un anumit traseu, să treacă de niște obstacole și să pună niște obiecte pe un anumit loc și astfel participăm la acest concurs, acumulăm puncte și trecem în etape. Am participat la mai multe etape locale, acum vom participa la etapa regională, urmând să trecem la națională, dacă reușim să acumulăm suficiente puncte. Avem nevoie de bani pentru cazare și transport și fiindcă este un concurs de robotică, trebuie să ne deplasăm împreună cu robotul și alte materiale care să ne poată ajuta să participăm la competiție. Transportul este cel mai mare lucru de care avem nevoie acum”, a spus reprezentanta echipei, Alexandra Șerban.

Copiii au gândit această sumă luând în calcul cele mai ieftine variante pentru transport, respectiv trenul, și cazare, estimată la aproximativ 1900 de lei. Totul pentru a-și prezenta pasiunea pentru robotică, alături de alte 50 de echipe din regiune.

Șaguniștii participă de 7 ani la această competiție, fiind coordonați de prof. Carmen Tănăsescu.

“Intrarea aceasta în echipă se face pe baza unui interviu. În fiecare an, cei mai mari  organizează acest interviu și practic introduc în echipă persoane cât mai noi, adică boboci, ca să putem să ne asigurăm că fiecare învață pe parcursul unui sezon sau două sezoane, cât timp participă la competiție, și după aceea cunoștințele pe care le-a acumulat le poate transmite celor mai mici. Astfel, echipa se susține. Este, să spunem, o materie autodidactă. Sunt lucruri ușor de învățat. O minte ingenioasă și ambițioasă poate să acumuleze un amalgan de cunoștințe, care pot fi foarte folositoare pe viitor”, a adăugat Alexandra Șerban.

Competiția internațională „First Tech Challenge” este susținută de Nație Prin Educație.

Componența echipei RoboAs:


- Șerban Alexandra XI,
- Bodean Mircea X,
- Muncaciu Alexia XI,
- Muncaciu Anastasia XI,
- Pop Mihnea IX,
- Orțan Luca IX,
- Lazăr Daria X,
- Silea Robert X.

 Mai multe informații pe pagina de Facebook a echipei, aici: RoboAS

Adina Chirvasă