ACUM:
8.00
Radiojurnal

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Creșa 10 din Tractorul, în continuare cu lacătul pe ușă

Publicat: luni, 5 Februarie 2024 , ora 16.34
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Creșa nr.10 din  Tractorul, prima construită în cartier în ultimii 50 de ani, stă în continuare cu lacătul pe ușă. Cauza principală o reprezintă birocrația.

„La momentul în care s-au finalizat lucrările erau câteva modificări între proiectul inițial și ceea ce s-a realizat. S-au autorizat modificările, urmează etapa de semnare a procesului verbal și după aceea se poate deschide”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Recepția lucrărilor este programată în această săptămână.

Chiar și așa, în cel mai optimist scenariu, mai durează o lună până când va fi funcțională creșa.

“Dacă se face recepția finală, asta înseamnă emiterea unui certificat de atestare a edificării, iar după emiterea certificatului de atestare a edificării, intabularea imobilului în extrasul CF, după care poate fi omologată; trebuie să vină ISU să dea autorizație. Într-un scenariu optimist, nu poate dura mai puțin de o lună. Au fost și nici de vecini care au făcut plângere, că avem și speță de tipul ăsta, adică apar infrastructuri școlare noi și vecinii sunt nemulțumiți”, a explicat arhitectul șef al municipiului, Dragoș Oprea.

Creșa din Tractorul are o capacitate de 64 de locuri, pentru 5 grupe de copii și a costat 8 milioane de lei.

Copiii înscriși inițial aici au fost preluați de celelalte nouă unități de învățămânnt antepreșcolar din oraș.

Adina Chirvasă