ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cetățuia Brașovului, din nou în instanță

Publicat: miercuri, 31 Ianuarie 2024 , ora 10.54
Foto: Arhivă Radio România
Foto: Arhivă Radio România

După ce a pierdut dreptul de proprietate asupra monumentului, la capătul a mai bine de 7 ani de procese, Aro Palace încearcă acum să obțină o decizie din partea instanței prin care Statul Român sau Municipiul Brașov să fie obligate să plătească societății comerciale contravaloarea imobilului.

Tocmai de aceea, primarul municipiului Brașov, Allen Coliban, va cere aleșilor locali, în ședința de plen de astăzi, aprobarea pentru contractarea de servicii de asistență juridică pentru Primărie. Suma solicitată ca despăgubire de către societatea comercială este de 3,3 milioane euro.

Un alt pachet de reprezentare juridică va fi solicitat aleșilor locali și pentru procesul în care firma care gestionează parcările în oraș vrea despăgubiri de la municipalitate, în cuantum de peste 1,7 milioane lei, plus penalități.

Compania a câștigat definitiv, în decembrie 2021, procesul cu Consiliul Local Brașov, cu privire la decizia de reziliere a contractului de concesiune a parcărilor publice. O decizie ilegală, a considerat instanța. Dar, pentru o perioadă, brașovenii nu au mai achitat taxa de parcare, la îndemnul autorității locale.

Adina CHIRVASĂ