ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.00
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Și mai mulți pensionari din Brașov vor beneficia de transport gratuit pe RATBV, inclusiv în zona metropolitană

Publicat: marți, 30 Ianuarie 2024 , ora 14.09
Foto: Primăria Brașov
Foto: Primăria Brașov

Mai mulți seniori s-ar putea bucura de de transport gratuit pe autobuzele și troleibuzele RATBV, dacă aleșii locali vor aproba acest lucru, în ședința de plen de miercuri.

Astfel, primarul Allen Coliban va propune Consiliului Local creșterea plafonului maxim de venit de la 2.100 de lei la 3.000 de lei pentru seniori, iar vârsta minimă să coboare la 60 de ani. În prezent, vârsta de pensionare este de 63 de ani pentru femei și 65 de ani pentru bărbați.

Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban:

Toate persoanele care au împlinit 60 de ani și au veniturile sub 3.000 lei să beneficieze de gratuitate nu doar în municipiul Brașov, ci pe întreaga zonă metropolitană. Mă refer aici la seniorii care au domiciliu sau reședința în Brașov. Rămân valabile și celelalte facilități pentru persoanele cu dizabilități, pentru vetaranii de război, pentru asistenții personali. Pentru toate aceste categorii va exista această gratuitate, care este extinsă acum la nivelul metropolitan”.

În prezent, de gratuitate RAT beneficiază pensionarii cu domiciliul în Brașov, care au venituri sub 2.100 de lei. Pe lângă aceștia, seniorii care au împlinit 60 de ani și care au venituri de peste 3.000 de lei beneficiază lunar de o reducere de 50% față de valoarea nominală a prețului călătoriei, respectiv 2 lei în loc de 4 lei, și a abonamentului lunar, 40 de lei, în loc de 80 de lei. Toate costurile pentru aceste facilități sunt suportate din bugetul municipiului.

Adina CHIRVASĂ