ACUM:
14.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Transportatorii și agricultorii din Brașov ies astăzi din nou în stradă

Publicat: luni, 29 Ianuarie 2024 , ora 10.38
Sursa foto: Radio România Brașov
Sursa foto: Radio România Brașov

Actualizare ora 15.00:

Aproximativ o sută de tractoare și alte vehicule au participat la protestul de luni prin care brașovenii se alătură celorlalți fermieri și transportatori din țară.

Nemulțumiții s-au strâns pe Ocolitoarea Brașovului, de unde au plecat în două direcții: spre centrul orașului și spre podul de la Dârste.

Atât fermierii, cât și transportatorii spun că revendicările lor nu și-au găsit rezolvare în aceste săptămâni de proteste.

„Protestul are loc în urma proastei gestionări a agriculturii din România din partea guvernanților. În atâția ani s-au adunat cam multe probleme și deja nu mai suferă amânare rezolvare acestor probleme. Ieșim și în Brașov. O s-o facem mult mai civilizat decât în tot restul Europei, cu siguranță, ca să vedeți că nu este interesul nostru să facem rău țării, ci din contră, este ca să ajutăm România și să ne cerem niște drepturi care chiar sunt normale în ziua de azi și în agricultura din ziua de azi”,
a spus organizatorul protestelor de la Brașov, Robert Lucaci.

Fermierii spun că cerealele și alimentele din Ucraina ajung în țara noastră și fac o concurență neloială produselor autohtone, deoarece produsele din țara vecină nu sunt obligate să respecte normele stricte din Uniunea Europeană, astfel că produse de o calitate inferioară ajung pe rafturile magazinelor românești.

Cu toate acestea, potrivit agricultorilor, prețurile la raft nu au scăzut, astfel că există o pătură interesată de menținerea acestei situații, deoarece are parte de câștiguri foarte mari.



Pe de altă parte, transportatorii spun că nu-și pot face o strategie din cauza deselor schimbări de preț la RCA și modificări de taxe.



Protestul a creat probleme în traficul din oraș, în special în zonele centrale.

La Brașov, protestele vor continua marți și miercuri, în același interval orar, 11:00 – 15:00.

..................

Actualizare 13.00:

Coloana de mașini a ajuns la această oră pe Bld. 15 Noiembrie.

Reamintim că transportatorii și agricultorii protestează, astăzi, până la ora 15.00.

Aceștia vor urma două trasee:

- B-dul Grivitei, pe strada Iuliu Maniu, Casa Armatei, B-dul Eroilor, str. 15 Noiembrie, Calea București, până la Podul Dârste.
- Podul Dârste, Calea București, B-dul Saturn, B-dul Alexandru Vlahuță și str. Hărmanului.


.........

Transportatorii și agricultorii din Brașov ies din nou în stradă! De la ora 11.00, vor circula prin oraș cu 50 de camioane, tractoare, utilaje agricole și mașini de transport persoane, până la ora 15.00, potrivit unei aprobări obținute de la autorități.

Aceștia vor urma două trasee:

- B-dul Grivitei, pe strada Iuliu Maniu, Casa Armatei, B-dul Eroilor, str. 15 Noiembrie, Calea București, până la Podul Dârste.
- Podul Dârste, Calea București, B-dul Saturn, B-dul Alexandru Vlahuță și str. Hărmanului.

Protestul va continua mâine și poimâine.

Sorin Țîrcă