ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Sprijin pentru ucrainenii care vor să deschidă sau să dezvolte o afacere la Brașov

Publicat: vineri, 26 Ianuarie 2024 , ora 12.58
Sursa foto: Radio România Brașov
Sursa foto: Radio România Brașov

Mulți dintre ucrainenii care au ajuns în România, goniți de războiul declanșat de Rusia împotriva țării lor, au avut o viață lipsită de griji materiale, chiar dacă nu neapărat una de lux.

Așa era și cazul Viktoriei Blokhina, care avea o afacere ce îi asigura un trai decent în țara natală. Războiul i-a schimbat, însă, total viața, și a fost nevoită să abandoneze tot ce avea, să vină la Brașov și să încerce să-și refacă situația de acasă. Viktoria Blokhina:

„Activitatea principală este aproape aceeași pe care o desfășuram și în Ucraina, dar produsul principal este puțin diferit, pentru că în Ucraina noi ofeream design virtual companiilor de construcții, iar aici oferim servicii de realitate augmentată și realitate mixtă pentru nevoile de dezvoltare a afacerilor. Sunt diferite, dar puțin înrudite cu ideea principală

Institutul de Cercetare al Universității Transilvania i-a întins o mână de ajutor și acum muncește la punerea pe picioare a unei afaceri prospere. Coordonatorul Incubatorului tehnologic și de afaceri al Universității Transilvania Brașov, conferențiar doctor Horia Moașa:

Incubatorul tehnologic de afaceri al Universității Transilvania oferă antreprenorilor, studenți, absolvenți și nu numai. Vedeți că avem incubați, chiar refugiați din Ucraina, posibilitatea de a beneficia de servicii de incubare timp de 3 ani. Și servicii pe care cred că nu le mai întâlnim în altă parte. De ce? Pentru că universitatea are o resursă importantă și anume expertiza studenților și a cadrelor didactice. Orice problemă ar avea o firmă care e incubată la noi poate fi rezolvată de specialiștii noștri. Te lovești de o problemă de comunicare? Avem studenți sau cadre didactice de la Facultatea de Sociologie și Comunicare care te pot ajuta. Te lovești de o problemă juridică? Avem studenți sau cadre didactice de la Facultatea de Drept care îți pot da sfaturi, te tot ajuta cu problema ta”.

Institutul de Cercetare al Universității Transilvania oferă sprijin atât românilor care vor să-și deschidă și dezvolte o afacere, cât și ucrainenilor.

Sorin ȚÎRCĂ