ACUM:
14.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Proiectul de buget al județului Brașov a fost făcut public

Publicat: marți, 23 Ianuarie 2024 , ora 18.16
Sursa foto: Radio România Brașov
Sursa foto: Radio România Brașov

Documentul poate fi consultat pe site-ul autorității publice www.cjbrasov.ro, la secțiunea Anunțuri de interes public, împreună cu proiectul programului de investiții preconizat pentru acest an.

Bugetul este unul comparabil cu cel de anul trecut, în sumă totală de 638 de milioane de lei. Din total, 334 de milioane sunt bani prevăzuți pentru cheltuielile de funcționare și 304 milioane pentru investiții. Capitolul cu cea mai mare sumă alocată îl reprezintă Transporturile, cu 163 de milioane, unde investițiile în drumuri primesc 127 de milioane, iar aeroportul 14 milioane.

Sănătatea urmează să primească 127 de milioane, în timp ce pentru asistență socială se acordă 117 milioane, dintre care 113 milioane merg spre DGASPC Brașov. Cultura, recreerea și religia primesc 64 de milioane de lei, iar unitățile de învățământ special 63 de milioane. Rămân încă 8 milioane, care vor merge către mediu, din care cea mai mare parte pentru investiții.

Președintele Consiliului Județean, Todorică Șerban, spune că proiectul de buget este axat pe acoperirea necesităților de funcționare și de dezvoltare și pe finalizarea ultimelor două mari obiective de investiții finanțate prin POR 2014-2020, mai exact modernizarea drumului interjudețean Covasna – Brașov și eficientizarea energetică a clădirii noi a Maternității Brașov.

Nu în ultimul rând, importantă este implementarea proiectelor cu fonduri PNRR, mai ales că, pentru obiectivele pe care le realizează pe Componenta 5 - Valul Renovării, Consiliul Județean trebuie să asigure partea de cofinanțare.

Sorin ȚÎRCĂ