ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Profesor din Brașov acuzat de comportament neadecvat în relația cu elevii

Publicat: marți, 23 Ianuarie 2024 , ora 16.05
Sursa foto: Facebook / Justițiarul din Berceni
Sursa foto: Facebook / Justițiarul din Berceni
Profesor acuzat că are un comportament neadecvat în relația cu elevii. Este vorba despre profesorul de Etică și comunicare, de la Colegiul Național Economic „Andrei Bârseanu”, iar cazul lui a fost făcut public de „Justițiarul de Berceni”, așa cum își spune.

„Am fost abordat pe platforma de socializare Instagram de către mai mulți elevi ai liceului, ce mi-au povestit că au un profesor care le scrie pe rețelele de socializare, le face diferite propuneri. Mi-au trimis și anumite materiale din conversații, unde am observat că acest profesor le invita la plimbări cu mașina, le aprecia mărimea organului genital, le trimitea poze cu el de la sală, unde i se vedea forma organului genital, ș.a.m.d. M-am deplasat la Brașov, am vrut să am un dialog cu domnul profesor. A stat la dialog cu mine vreo 3 minute, unde a explicat că alea erau doar niște glume și a refuzat să mai continue conversația cu mine”, a spus „Justițiarul de Berceni”.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Brașov, pe de altă parte, precizează că a început o anchetă internă, dar a fost sesizată și poliția.

De asemenea, ei mai spun că niciun elev și nici părinte nu le-au sesizat aceste fapte, deși acestea s-ar întâmpla de doi ani.

„Am luat legătura cu conducerea unității școlare, care, uimitor și pentru noi, nu avea niciun fel de informație și niciun fel de reclamație din partea elevilor sau a părinților la adresa acestui profesor. Ulterior, au început să apară voci, în primul rând din rândul elevilor, dar nu numai, și din rândul părinților, spunând că astfel de manifestări au fost sesizate de încă acum doi ani. Pentru noi este oarecum uimitor, pentru că mie mi-e greu să cred că din sutele de elevi care s-au perindat la clasa acestui profesor în cei doi ani, n-a existat cel puțin unul care până la momentul acesta să fi sesizat un comportament deviant la domnul profesor. Nici oficial, nici neoficial. Pur și simplu nu au existat astfel de sesizări”, a spus purtătorul de cuvânt al IȘJ Brașov, Valentin Bucur.

Poliția a deschis deja un dosar în acest caz.  

“Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov efectuează cercetări într-o cauză penală, după ce astăzi, 23 ianuarie a.c., reprezentantul unei unități de învățământ din municipiul Brașov  a formulat o sesizare, în curprinsul căreia au fost expuse posibile fapte contrare normelor de etică și deontologie profesională manifestate de un cadru didactic al unității. Având în vedere datele pe care polițiștii le-au obținut până la acest moment, a fost deschis un dosar de cercetare penală, în care se efectuează verificări, in rem, sub coordonarea unui procuror de caz desemnat, urmând a se dispune și propune măsuri, după caz, în funcție de rezultatul anchetei”,
a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean, agent șef principal, Daniel Zontea.

Profesorul acuzat nu a răspuns apelurilor pentru a oferi un punct de vedere.

Justițiarul de Berceni spune că astfel de cazuri nu reprezintă un fenomen izolat.

„Comportamentul lui este un comportament de prădător. Omul a încercat să se împrietenească cu elevii. Din mesajele pe care le-am primit am descoperit că chiar asta făcea: se împrietenea cu elevii, le motiva absențele, le dădea note bune, ca elevii să aibă încredere în el și astfel acesta să își permită astfel de comportament. A încercat să fie prietenul lor, pentru a putea profita la un moment dat de aceștia. Din experiența mea și din toate mesajele pe care le-am primit, de-a lungul activității mele de aproape doi ani, este o practică cunoscută în școli, în licee, în universități. Din păcate, România se confruntă cu o mentalitate bolnavă de blamarea victimei și astfel aceste victime nu au curajul să expună problema”, a mai spus „Justițiarul de Berceni”.

Până se vor încheia anchetele, reprezentanții Inspectoratului spun că este probabil ca profesorul să nu mai predea.
Adina Chirvasă