ACUM:
10.03
Weekend împreună
Urmează:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Planuri manageriale pentru Universitatea Transilvania cu poezie și revendicări de tip sindicalist

Publicat: miercuri, 17 Ianuarie 2024 , ora 14.31
Sursa foto: arhivă / unitbv.ro
Sursa foto: arhivă / unitbv.ro
Trei candidați au intrat în cursa pentru scaunul de Rector al Universității Transilvania, pentru care vor fi organizate alegeri în 31 ianuarie. Este vorba despre rectorul în funcție, prof.dr.ing.Ioan Vasile Abrudan, prof.dr. Tiberiu Foriș și conf.dr. Florin Isaia.

Cei trei și-au depus deja CV-urile și Planurile manageriale pentru 2024-2029 pe site-ul Universității.

Rectorul în funcție, prof. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan, își propune să continue linia dezvoltată în ultimii 12 ani și are ca obiective creșterea performanței Universității, consolidarea comunității universitare și integrarea deplină a Universității în spațiul european al învățământului superior,m având mai multe puncte pe care le are în vedere pentru a fi îndeplinite.

Tiberiu Foriș propune, în esență, păstrarea aceleiași linii de dezvoltare a Universității, dar vine și cu câteva idei precum un Bal al Universitarilor, transformarea clădirii Rectoratului în Casa Universitarilor, activități de formare profesională pentru mediul economic și nu numai.

La finalul planului, Tiberiu Foriș dedică și o poezie colegilor, intitulată „Dascălul”, o replică, spune el, la „Dăscălița” lui Octavian Goga.

Al treilea candidat, Florin Isaia, mizează în planul său managerial pe soluționarea unor revendicări de tip sindicalist, el afirmând că este reprezentant al angajaților Universităților care nu fac parte din sindicat, respectiv, aproximativ 67% din numărul total de angajați.

Planurile precum și CV-urile candidaților pot fi accesate în secțiunea Informații de interes public, subsecțiunea Transparență instițuțională.
Adina Chirvasă