ACUM:
11.03
Pulsul zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

33 de sportivi vor reprezenta TEAM Romania la Jocurile Olimpice de Tineret Gangwon 2024

Publicat: sâmbătă, 13 Ianuarie 2024 , ora 15.35
Sursa foto: Facebook / Comitetul Olimpic și Sportiv Român
Sursa foto: Facebook / Comitetul Olimpic și Sportiv Român

33 de sportivi vor reprezenta TEAM Romania la Jocurile Olimpice de Tineret Gangwon 2024, Coreea de Sud, competiție ce începe pe 19 ianuarie.

Aceștia vor concura la 9 discipline din programul celei de a 4-a ediții a Jocurilor Olimpice de Tineret pentru sporturile de iarnă.

Din delegația tricoloră fac parte și 9 sportivi brașoveni. Patinatorii de viteză Iulia Ionescu și Debu Tudor, biatloniștii Dragoș Bărbieru și Horia Urs, săritorii cu schiurile Andra Gheorghe, Szerena Stanciu, Cosmin Donciu și Radu Borca, respectiv schioarea Ioana Cărlățean vor reprezenta județul nostru la competiția din Asia.

Cea mai mare speranța de medalie vine însă din Harghita de la Mandel Kata cea care ne va reprezenta în proba de snowboard.

Secretarul general al Federației Române de Schi Biatlon, Puiu Gaspar, ne-a oferit detalii:

"Ne bucurăm la snowboard Mandel Kata, cea care anul trecut în luna februarie a venit pe locul patru la Festivalul Olimpic al Tineretului European, poate participa și în acest an. De asemenea, sperăm pentru un coportament cât mai bun, bineînțeles, al tuturor sportivilor, dar în special al ei, și sperăm chiar la medalie de la Mandel Kata".

Cei doi sportivi desemnați portdrapel la Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Tineret Gangwon 2024 pentru Team Romania sunt Kata Mandel și Sami Mihai. Președintele COSR, brașoveanul Mihai Covaliu va însoți Echipa Olimpică Team Romania la Gangwon.

Jocurile Olimpice de Tineret Gangwon 2024 încep pe 19 ianuarie și se vor încheia pe 1 februarie. La competiție participă sportivi cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani.

Adrian Susanu