ACUM:
12.10
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
13.00
Buletin de știri
Apoi:
13.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Diploma de absolvire a programelor universitare de licență și masterat va conține un cod QR

Publicat: sâmbătă, 13 Ianuarie 2024 , ora 14.25
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Începând din anul 2025, diploma de absolvire a programelor universitare de licență și masterat urmează să conțină ca element distinctiv un cod QR, prevede un proiect de Hotărâre de Guvern (HG) lansat în dezbatere publică de Ministerul Educației (ME).

Prin scanarea codului QR se va accesa o bază de date care va arăta parcursul academic integral al titularului diplomei, sistem care ar urma să fie conectat în acest sens cu Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR) - pentru învățământul preuniversitar și cu Registrul Matricol Unic (RMU) - pentru universități.

Noutatea codului QR ar urma să se aplice deja de anul acesta pentru cei care termină cu o diplomă de doctor, conform proiectului de HG în consultare.

Un alt proiect de HG, pus în consultare în noiembrie 2023, prevede că și toate diplomele din preuniversitar vor conține un cod QR din anul școlar 2024-2025.

Adina Chirvasă