ACUM:
11.03
Weekend împreună (continuare)

Arhivă : Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Astăzi începe cea de-a 16-a ediție a Campionatului European de handbal masculin

Publicat: miercuri, 10 Ianuarie 2024 , ora 16.19
FOTO: Facebook / Federația Română de Handbal
FOTO: Facebook / Federația Română de Handbal

A 16-a ediție a Campionatului European masculin de handbal, la care participă 24 de națiuni, începe astăzi, în Germania, iar la start  se află și  România, revenită în competiție după 28 de ani.

Naționala tricoloră a fost repartizată în grupa B, alături de Spania, Croația și Austria. Primul meci pentru tricolori va fi vineri, de la ora 19:00, cu Croația. Meciurile României se vor desfășura la Mannheim. Peste 50.000 de spectatori sunt așteptați să asiste la meciurile din prima zi a Campionatului European de handbal masculin - EHF EURO 2024, miercuri, în Spiel-Arena din Dusseldorf, un stadion de fotbal reconfigurat pentru o zi în arenă de handbal.

Primul meci al competiției va opune echipele Franței și Macedoniei de Nord, iar apoi se va juca partida dintre Germania, echipa gazdă, și Elveția, ambele jocuri din Grupa A. România nu se mai calificase la un Campionat European din 1996, când se clasa pe locul 9, iar la tragerea la sorți a făcut parte din a patra urnă valorică.

Pentru România este doar a treia participare la Campionatul European. Din lotul României pentru acest campionat european face și parte și brașoveanul Dan Racoțea, jucător ce evoluează la Dinamo București.

Adrian SUSANU