ACUM:
11.03
Weekend împreună (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Planuri pentru dezvoltarea infrastructurii Spitalului Județean Brașov

Publicat: miercuri, 10 Ianuarie 2024 , ora 14.56
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Administratorii Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov caută soluții pentru mutarea secțiilor din clădirile Astra și Tractorul în sediul central al unității medicale.

De asemenea, conducerea intenționează să contruiască un corp de clădire pentru personalul administrativ.

Toate acestea sunt cuprinse în strategia de dezvoltare a infrastructurii spitalului pe următorii cinci ani.

„În desfășurare, începând din anul 2023 avem pe lista de investiții un proiect pentru realizarea documentației necesare unui corp administrativ; să mutăm și noi personalul din «containere», să aibă o clădire unde să își poată desfășura activitatea în mod corect(...) Pe lângă asta, căutăm soluții de optimizare a spațiului pe care-l avem, o dată în partea centrală a Spitalului Județean, în această curte, să vedem unde am mai putea dezvolta un corp de clădire, să creștem, să putem muta Astra și Tractorul, care sunt clădiri ce nu aparțin Consiliului Județean”, a spus managerul Spitalului Județean, Emil Mailat.

O altă variantă luată în calcul pentru acest proiect este contruirea unui pavilion în curtea spitalului Mârzescu, astfel încât toate secțiile Spitalului Județean să ofere condiții moderne de investigații medicale și tratament.

În plus, vor putea fi obținute mai ușor autorizațiile de securitate la incendiu.

„În acest moment, pe clădirea corpului central avem avizul ISU, deoarece s-a făcut acea reabilitare a corpului central (...) Pe clădirile care țin de Astra și Tractorul, fiind clădiri care nu aparțin Consiliului Județean, acolo avem unele probleme în obținerea autorizației, pentru că nu sunt în subordinea ordonatorului principal de credite. Dar, la Astra, lucrăm la o documentație DALI, care să ne spună cum ar trebui reconfigurată toată acea clădire, astfel încât să respecte normele de securitate la incendiu, iar la Tractorul facem lucrările punctuale”, a adăugat Emil Mailat.

Camelia Vlad