ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Corpul A al Colegiului Tehnic Transilvania, renovat și dotat pe bani europeni

Publicat: vineri, 29 Decembrie 2023 , ora 16.09
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Renovat și dotat pe bani europeni. Este vorba despre Corpul A al Colegiului Tehnic Transilvania, singurul din regiunea centru care furnizează calificări în domeniul aeronautic.

Clădirea a beneficiat de lucrări și dotări în valoare de 11,6 milioane lei, din care 10,7 milioane lei au fost bani nerambursabili, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Șantierul s-a închis în octombrie 2022, iar până acum au fost făcute dotările necesare.

„Este un proiect valoros, atât la propriu, cât și la figurat, și valoarea de investiție este foarte mare, dar și ceea ce s-a obținut în urma proiectului, de la reabilitarea clădirii până la dotările care au fost primite în cadrul acestui proiect. E vorba de tot ce înseamnă dotări IT tablele inteligente, programele care au fost achiziționate, laptopurile, calculatoarele care au venit în școală, dotările pentru domeniul aeronautic, pentru că noi suntem singura școală care furnizează calificări pe domeniul aeronautic la nivelul Regiunii Centru”,
a precizat directorul Colegiului Tehnic Transilvania, prof. Daniela Felegean.

Ce au presupus lucrările, ne-a spus dirigintele de șantier, David Bogdan Florian:

„Nu au fost probleme majore întâmpinate pe șantier. Lucrările au presupus izolarea fațadei cu vată bazaltică, precum și măsuri de securitate la incendiu, compartimentări, reabilitare finisaje băi la tot corpul A din liceu, precum și refacerea instalațiilor. Constructorul a respecta graficul de execuție, s-a încadrat în termene. Micile probleme au fost rezolvate pe parcursul execuției”.

Au mai fost instalate panouri fotovoltaice, a fost înlocuită centrala termică, dar mai fost create și facilități pentru persoanele cu dizabilități.

De acest proiect vor beneficia câteva sute de elevi și dascăli.

„Vor beneficia cei 505 elevi și 58 de cadre didactice, în formarea profesională în domenii precum specialiști în aeronautică, în partea tehnică, tehnicieni în aeronautică, dar și frizeri, coafori, bucătari ș.a.m.d. Sunt meserii de care sistemul educațional local, la Brașov are mare nevoie și, totodată, piața forței de muncă locală are mare nevoie”, a explicat primarul municipiului Brașov, Allen Coliban.

Corpul B al Colegiului a beneficiat de o reabilitare în urmă cu mai mulți ani. Colegiul Tehnic Transilvania are o tradiție de 90 de ani și pregătește absolvenți în 11 specializări.
Adina Chirvasă