ACUM:
17.00
Sens unic (continuare)
Urmează:
18.00
Buletin de știri
Apoi:
18.05
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Opt jandarmi brașoveni au primit distincția „Pro Urbe”

Publicat: joi, 28 Decembrie 2023 , ora 14.27
Sursa foto: Radio România Brașov
Sursa foto: Radio România Brașov
Opt jandarmi brașoveni au primit din partea Autorității Teritoriale de Ordine Publică distincția „Pro Urbe”. Cinci dintre aceștia sunt angajați ai Inspectoratului de Jandarmi Județean, iar ceilalți trei sunt membri ai Brigăzii Mobile de Jandarmi. 


„Cel mai important a fost decenarea titlului de erou al comunității pentru un număr de opt jandarmi care au fost aleși dintre sute de jandarmi din județul Brașov. Toți ar fi meritat să li se desemneze același titu, dar nu se nu s-a putut. Aceștia au fost eroi între eroi”, a menționat președintele ATOP, Vasile Ungureanu. 

În fiecare an, jandarmii brașoveni sunt la datorie atunci când li se cere, dar și în timpul lor liber. Chiar dacă le datorăm tuturor liniștea și siguranța noastră, câțiva s-au făcut remarcați. 

„Cinci dintre jandarmii din cadrul inspectoratului nostru au fost premiați, primind distincția «Pro Urbe» pentru activitățile pe care le-Qau desfășurat atât în timpul programului, cât și în afara acestuia. Vreau să vă spun că ei sunt aleși, să spunem așa, ca fiind cei mai reprezentativi, însă majoritatea jandarmilor cred că se regăsesc în acest titlu și cred eu că, așa cum am făcut-o până acum, prin acțiunile pe care le desfășurăm în folosul comunității, vom avea ocazia ca și pe viitor să primim asemenea distincții”, a spus comandantul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, colonel Cristian Ely Paliștan. 

Unul dintre jandarmii care au primit distincții s-a remarcat chiar în noaptea de Revelion, anul trecut. „În timp ce mă întorceam acasă de la focurile de artificii, am auzit zgomotul unui geam spart și, curios din fire, m-am dus să văd ce se întâmplă. Am observat un individ care sustrăgea ochelari din vitrina unui magazin de optică. L-am somat, acesta a fugit, dar nu a ajuns prea departe, pentr că am putut să-l prind, să-l imobilizez. Apoi, am chemat colegii de la poliție”, a precizat sergent major Tiberiu Constantinescu. 

Un alt jandarm are o vechime de 29 de ani, perioadă în care a făcut nenumărate acte caritabile. „Am fost recompensat pentru cele foarte multe acțiuni umanitare în care m-am implicat de-a lungul carierei, atât în nume personal, cât și prin și cu ajutorul colegilor din cele două asociații pe care le manageriez la nivelul județului Brașov, respectiv Vatrei Brașov și Grigore Alexandru Ghica filiala Brașov. Sunt mândru de această distincție”, a spus și plutonier adjutant șef Fabian Vlad. 

Pentru că la ultima ședință ATOP din an au fost nu mai puțin de opt jandarmi care au primit distincții, aceasta s-a desfășurat chiar la sediul Jandarmeriei Brașov.
Sorin ȚÎRCĂ