ACUM:
6.00
Agenda Zilei
Urmează:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ambulatoriul Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov a fost modernizat

Publicat: joi, 21 Decembrie 2023 , ora 20.08
Foto: Consiliul Județean Brașov
Foto: Consiliul Județean Brașov

Peste 10 milioane de lei din fonduri europene pentru dotarea Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov! Consiliul Județean Brașov a încheiat cu succes implementarea proiectului destinat modernizării aparaturii de care beneficiază Ambulatoriul acestui spital.

Sub titulatura „Îmbunătățirea serviciilor sanitare ale Ambulatoriului Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov prin achiziționarea de dotări”, autoritatea publică județeană a accesat în anul 2018 10.572.694,23 lei în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, valoarea finanțării nerambursabile contractate fiind de 10.361.240,34 lei. Cu aceste fonduri au fost achiziționate 57 de tipuri de echipamente medicale de specialitate, însemnând 103 de aparate, precum și 22 seturi de mobilier medical cu ajutorul cărora sunt asigurate cele mai bune condiții pentru desfășurarea unui act medical de calitate în Ambulatoriul spitalului.

Prin intermediul fondurilor nerambursabile contractate a fost modernizată secția de imagistică, fiind achiziționate un computer tomograf și un echipament de RX grafie și scopie digitală. Pentru respectarea normelor în vigoare, cât și pentru confortul pacienților, spațiul în care sunt amplasate cele două echipamente a fost reamenajat și modernizat din fondurile proprii ale spitalului.

Conform prevederilor inițiale ale cererii de finanțarea proiectului, au fost achiziționate și dotări de ultimă generație pentru recuperarea neuromotorie și acvatică, un ecograf musculoscheletal, precum și diverse echipamente necesare examinării pacienților care se prezintă în ambulatoriu.

După finalizarea procedurilor de achiziție au fost înregistrate o serie de economii, astfel că autoritatea județeană a solicitat finanțatorului suplimentarea listei de echipamente din proiect. Achizițiile adiționale au vizat, în principal, dotarea laboratorului spitalului (microscop, hotă microbiologică, autoclav, sisteme centrifugare probe, analizoare etc).

Beneficiul major al implementării acestui proiect îl reprezintă diagnosticarea bolilor neurologice în stadiu incipient și tratarea cu succes a unor afecțiuni mai ușoare, prevenind agravarea lor.

În urma implementării acestui proiect, putem spune pe bună dreptate că am dotat și echipat Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov la standarde europene. Nu ne oprim aici în ceea ce privește acest spital, al cărui sediu central urmează să-l reabilităm și să-l modernizăm în perioada următoare. Anul 2023 a fost unul foarte bun pe componenta de sănătate, având în vedere că am dus la bun sfârșit proiectele POR destinate achiziției de aparatură de ultimă generație și mobilier pentru unitățile medicale din subordinea noastră și am dat startul proiectelor PNRR adresate modernizării infrastructurii spitalicești. Domeniul sanitar pe care îl gestionăm la nivel județean a fost și rămâne permanent în atenția noastră, suntem consecvenți și vrem să asigurăm cele mai bune condiții de tratament și vindecare a pacienților care se adresează celor cinci spitale clinice din județul Brașov”, a afirmat președintele Consiliului Județean Brașov, Todorică-Constantin Șerban. 

Sursă: comunicat de presă Consiliul Județean Brașov

Marian STOICA