ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Recomandările polițiștilor brașoveni pentru prevenirea furturilor de sărbători

Publicat: miercuri, 20 Decembrie 2023 , ora 16.02
De sărbători, magazinele, piețele, târgurile, mijloacele de transport în comun sunt mult mai aglomerate. S-au convins încă o dată brașovenii care au fost la cumpărături în aceste zile, iar aglomerația este ceea ce-și doresc și hoții. 

Aceștia acționează în special în cazul celor care sunt grăbiți și mai puțin atenți la ce se întâmplă în imediata lor apropiere. Polițiștii le recomandă brașovenilor să evite pe cât posibil locurile aglomerate, să nu păstreze toți banii în același loc, să nu ia cu ei sume mai mari decât necesarul și să fie atenți unde țin banii sau cardurile. Furturi se întâmplă și din locuințe, iar polițiștii au transmis câteva sfaturi pentru prevenirea acestora. 

„Acordați atenție căilor de acces în locuința dumneavoastră, ușa de la intrare, ferestrele, balconul sau terasa, garajele și subsolurile care comunică cu locuința. Când părăsiți domiciliul, verificați dacă ați închis ușile și ferestrele, inclusiv ușa de la balcon. Nu uitați nicio fereastră între deschisă și, chiar dacă vă aflați în locuință, încuiați ușa de la intrare după ce ați părăsit locuința. Nu lăsați cheia sub ștergătorul de la ușă, în ghiveciul cu flori, în cutia poștală sau sub tocul ușii”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Brașov, agent șef principal Daniel Zontea.

De asemenea, polițiștii ne sfătuiesc să nu deschidem ușa de acces în scară celor pe care nu îi cunoaștem și să nu furnizăm date despre plecarea de acasă. În ce privește furturile din autoturisme, polițiștii spun să nu lăsăm în acestea obiecte care atrag atenția, să închidem întotdeauna ușile și geamurile și să ne montăm sisteme de alarmă la acestea.
Sorin ȚÎRCĂ