ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Expoziția de fotografie “Portret de migrant”, la Katya Hub Brașov

Publicat: vineri, 15 Decembrie 2023 , ora 15.23
Sursa foto: Radio România Brașov
Sursa foto: Radio România Brașov
La Katya Hub, centrul dedicat migranților din Brașov, a avut loc primul vernisaj al unei expoziții de fotografie.

Fotografiile sunt realizate de artistul brașovean Iosif Trif.

„Ideea face parte dintr-un proiect al celor de la Organizația Mondială a Migrației și până la urmă au ajuns la mine, m-au întrebat dacă aș putea să realizez această serie de de fotografii. Am realizat aceste fotografii în ideea de a spune o poveste vizuală despre mai mulți oameni care locuiesc în Brașov, de mai mult timp și care sunt la diferite stadii ale integrării lor în cultura noastră și în viața noastră de zi cu zi”, a spus Iosif Trif.

Una dintre poveștile este cea a lui Juan Carlos Maco, din Peru, care ne-a spus că este încântat de Brașov și că și-ar dori să rămână aici după terminarea facultății:

„Mi-a fost un pic mai greu, că nu sunt obișnuit să fiu fotografiat, mai ales fotografiat profesional. Pot să zic că sunt un pic mai timid și nu știu, mi-a fost un pic mai greu. Era prima dată când am făcut asta și cred că a fost o experiență foarte bună. Domnul Iosif Trif știe foarte bine ce face și până la urmă a fost totul foarte ok, adică expoziția, vernisajul mi se pare excelent”.

Monica Vintimilla, care vine din Ecuador, ne-a spus că a fost încântată de zăpadă și prima ei iarnă petrecută la Brașov.

„A fost interesant. E prima dată când particip la așa o activitate. A fost ceva special pentru mine. Eu deja locuiesc de mulți ani aici, deja 6 ani, și mi-a plăcut proiectul ăsta, o expoziție despre cum e viața aici. Pentru noi e altceva, ceva diferit, să cunoști altă cultură. Totul e diferit și mi-a plăcut projectul asta cu adevărat”,
a precizat Monica Vintimilla, la Radio România Brașov.

Expoziția poate fi vizitată de luni până vineri, între orele 9:00 și 17:00, până la sfârșitul lunii ianuarie, la Katya Hub, pe strada Bogdan Petriceicu Hașdeu, în cartierul Scriitorilor.
Sorin Țîrcă