ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Municipalitatea relansează licitația pentru benzile dedicate transportului public

Publicat: marți, 12 Decembrie 2023 , ora 14.00
Foto: Primăria Brașov
Foto: Primăria Brașov

Este a doua licitație relansată, după cea de ieri, pentru amenajarea pistelor de biciclete. Proiectul presupune amenajarea de benzi dedicate pe mai multe trasee folosite de autobuzele RAT Brașov.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea, ne oferă detalii:

"Primele benzi vor fi amenajate pe traseul Liniei 5, între terminalul Poienelor și terminalul Municipal, precum și pe Bulevardul Victoriei. În acest fel, brașovenii nu doar că vor putea călători în cele mai bune condiții și cu costuri reduse, dar vor ajunge și foarte repede la destinație, având în vedere că tot ceea ce înseamnă transport în comun va circula pe o bandă dedicată, fără a mai fi afectat de blocajele din trafic".

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 28 decembrie. Lungimea traseului benzilor dedicate, cumulată pentru cele 3 trasee, este de aproximativ 12 kilometri. Durata lucrărilor de amenajare și marcare a benzilor dedicate este de maxim 8 luni. Valoarea estimată a lucrărilor este de aproape 15 milioane de lei, fără TVA.

Radio România Brașov