ACUM:
12.10
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
13.00
Buletin de știri
Apoi:
13.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

România a încheiat cu o victorie Campionatul Mondial de handbal feminin

Publicat: luni, 11 Decembrie 2023 , ora 20.59
FOTO: Facebook / Federația Română de Handbal
FOTO: Facebook / Federația Română de Handbal

Naționala României a încheiat cu o victorie participarea la Campionatul Mondial de handbal feminin care are loc în Danemarca, Norvegia și Suedia, scor 27-26 (13-10) cu Polonia, luni seara, la Herning, în ultimul meci din a treia grupă principală, anunță AGERPRES.

Tricolorele au controlat jocul de la un capăt la altul, au condus și la cinci goluri în repriza secundă, dar pe final au scăzut ritmul și au permis Poloniei să egaleze (25-25). România a câștigat și cu șansă, după două ratări ale polonezei Magda Balsam și o intercepție cu gol din propria jumătate reușite de Andreea-Cristina Popa.

Eliza Buceschi a fost și în acest meci cea mai bună jucătoare a României, fiind desemnată MVP-ul meciului, ca și la celelalte victorii ale tricolorelor în Danemarca.

Eliza Buceschi a marcat 11 goluri pentru România, Cristina Laslo 5, Crina-Elena Pintea 4, Daria Bucur 3, Alexandra Dindiligan 2, Andreea-Cristina Popa 1, Bianca-Maria Bazaliu 1.

Diana Ciucă a apărat un șut (20%), iar Daciana Hosu 8 (29%).

Pentru Polonia au înscris Magda Balsam 8, Karolina Kochaniak-Sala 5, Aleksandra Rosiak 3, Dagmara Nocun 3, Mariola Wiertelak 2, Monika Kobylinska (CSM București) 1, Emilia Galinska 1, Paulina Masna 1, Sylwia Matuszczyk 1, Marlena Urbanska 1.

Adrianna Placzek a apărat 7 șuturi (25%), iar Barbara Zima a încheiat cu 5 intervenții (50%).

Meciul a fost arbitrat de algerienii Youcef Belkhiri și Sidali Hamidi.

Ultimul meci al grupei se va juca între Danemarca (6 puncte) și Germania (8 puncte), care vor ocupa primele două locuri în grupă. România încheie pe locul al treilea, cu 6 puncte, Japonia pe patru (4 puncte), Polonia pe cinci (4), iar Serbia pe șase (0).

România a ratat obiectivul său la acest turneu final, calificarea în sferturile de finală (locurile 1-8), care ar fi asigurat prezența la un turneu preolimpic. Echipa antrenată de Florentin Pera s-a clasat pe locul 12 în clasamentul final al competiției și ratează, foarte probabil, participarea la JO 2024.

România este singura națională care a participat la toate cele 26 de ediții ale Campionatului Mondial de handbal feminin.

România are în palmares un titlul mondial (1962), două medalii de argint (1973, 2005) și una de bronz (2015). La precedenta ediție, România s-a clasat pe locul 13.

Radio România Brașov