ACUM:
6.00
Agenda Zilei
Urmează:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cea mai dificilă intervenție a salvamontiștilor din Zărnești din ultimii 10 ani

Publicat: duminică, 10 Decembrie 2023 , ora 18.33
FOTO: Facebook / Salvamont Zărnești
FOTO: Facebook / Salvamont Zărnești

Salvamontiștii din Zărnești anunță că au avut una dintre cele mai grele acțiuni din ultimii zece ani. În condiții de iarnă, pe timp de noapte, 13 oameni au lucrat 16 ore pentru salvarea unei turiste din Mexic. Victima a căzut într-o zonă expusă, accidentându-se grav.

Întreaga intervenție a fost prezentată pe pagina de facebook a Salvamont Zărnești

Ieri, 9 decembrie, în jurul orelor 17:20, Salvamont Zarnesti a fost solicitat prin Serviciul Unic 112, sā intervinā în cazul unei persoane de sex feminin, originarā din Mexic, care aflându-se singurā, pe traseul marcat Triunghi Roșu - Ciorânga Mare, a alunecat într-o zonā foarte expusā, accidentându-se grav”, au transmis, duminică după-amiază, salvamontiștii din Zărnești.

”Pentru soluționarea cazului s-a muncit nu mai puțin de 16 ore, cu o echipā de 13 membri ai Salvamont Zārnești, intervenția fiind încheiatā astăzi, 10 decembrie, în jurul orelor 10:30”, au mai transmis salvamontiștii.

Salvatorii montani și-au manifestat dezamăgirea față de actualul context, în care serviciile Salvamont ar trebui să renunțe la 15% din personal. Mai mult, în actuala lege a pensiilor, salvamontiștii nu sunt incluși în categoriile de angajați care muncesc în condiții deosebite.

Acest caz ne trimite încā o datā cu gândul la câteva fraze devenite virale în media, cu privire la statutul nostru, al salvatorilor montani, prin prisma Legislativului ... Salvatorii montani nu au o meserie periculoasă, ei doar se plimbă pe munte și petrec timp în natură!

Salvatorii montani nu au nevoie de consiliere psihologică, nu merită sporuri și nici să iasă mai repede la pensie deoarece nu au contact cu situații și imagini care îi pot afecta emoțional și nici nu există uzură fizică și psihică în urma activității pe care o desfășoară zi de zi!

Serviciile Salvamont trebuie să reducă numărul de salvatori montani pentru a îndeplini condițiile legale și a reduce deficitul bugetar”, au mai transmis salvamontiștii.

Radio România Brașov