ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Licitație pentru prima grădiniță care se construiește, în ultimul secol, în cartierul Bartolomeu

Publicat: luni, 4 Decembrie 2023 , ora 16.27
Foto: Primăria Brașov
Foto: Primăria Brașov

Primăria Brașov a lansat licitația pentru construirea unei grădinițe în zona Avantgarden a cartierului Bartolomeu Nord, pe strada Pelicanului.

De peste un secol nu s-a mai construit o grădiniță în acest cartier, mai exact din anul 1920, de când datează Grădinița Numărul 5, de pe strada Inului. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, ne oferă detalii:

Grădinița va avea capacitate de 100 de locuri, va fi dotată cu dormitoare, cu locuri de joacă atât pe terasa clădirii, cât și în curtea exterioară, iar în curte copiii vor avea posibilitatea să-și planteze legume și plante.

Conform caietului de sarcini, termenul maxim pentru etapa de proiectare este de 5 luni, iar execuția lucrărilor poate fi realizată în 12 luni. Valoarea estimată a lucrărilor de proiectare și construire a grădiniței este de 25,1 milioane de lei, fără TVA, iar fondurile sunt asigurate de la bugetul local. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 15 decembrie, ora 15:00.

Sorin ȚÎRCĂ