ACUM:
15.05
Sens unic
Urmează:
16.00
Buletin de știri
Apoi:
16.03
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Florentin Pera, după calificarea în grupele principale la CM de handbal feminin: "Sunt mândru de jucătoarele mele"

Publicat: luni, 4 Decembrie 2023 , ora 10.14
FOTO: Facebook / Federația Română de Handbal
FOTO: Facebook / Federația Română de Handbal

Selecționerul echipei naționale de handbal feminin, Florentin Pera, a declarat, duminică seara, după ce România a învins Serbia, scor 37-28, și s-a calificat în grupele principale ale Campionatului Mondial de handbal feminin, care are loc în Danemarca, Norvegia și Suedia, că este mândru de jucătoarele sale.

"Sunt mândru de jucătoarele mele, au făcut un meci cu adevărat bun azi. Am jucat foarte bine în prima repriză, lucru care ne-a ajutat mult, pentru că în partea a doua am avut și momente oscilante, dar nu am renunțat. Per total sunt mulțumit de modul în care am jucat, am avut o energie bună în apărare, am fost agresivi, iar în atac consider că am practicat un handbal bun", a afirmat Pera în conferința de presă de după meci.

"Este o victorie foarte importantă pentru noi. Serbia jucase foarte bine în meciul precedent împotriva Danemarcei și ne așteptam la o replică dură din partea adversarelor în această seară", a adăugat selecționerul României.

Extrema dreaptă Sonia-Mariana Seraficeanu a afirmat că se așteaptă la o partidă dificilă cu Danemarca.

"Urmează un meci foarte greu împotriva Danemarcei, însă fiecare partidă este un pas înainte. Trebuie să pregătim meciul la fel ca pe celelalte, nu contează adversarul. Personal încerc să iau fiecare meci în parte și să mă concentrez pe ce am de făcut în teren. Mereu îmi doresc să dau totul pentru a-mi ajuta echipa", a explicat Seraficeanu, autoarea a 7 goluri în partida cu Serbia.

În partida de debut, "tricolorele" au surclasat Chile cu 44-19.

România va juca pe 5 decembrie ultimul meci din grupă, contra Danemarcei. Primele trei clasate în grupe vor obține calificarea în grupele principale, pe care le vor începe cu punctele acumulate între ele.

România este singura națională care a participat la toate cele 26 de ediții ale Campionatului Mondial de handbal feminin.

România are în palmares un titlul mondial (1962), două medalii de argint (1973, 2005) și una de bronz (2015). La precedenta ediție, România s-a clasat pe locul 13. La CM 2023, România are ca obiectiv clasarea pe locurile 1-7, pentru a putea participa la turneul preolimpic.

SURSĂ: AGERPRES 

Marian STOICA