ACUM:
10.03
Weekend împreună
Urmează:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Mii de oameni au explorat deja pârtiile din Poiana Brașov, de la debutul sezonului de schi 2023-2024

Publicat: sâmbătă, 2 Decembrie 2023 , ora 17.34
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Mii de turiști, zarvă mare, iar primele accidente nu au întârziat să apară. Acestea au fost înregistrate încă din prima zi de schi, după cum anunță salvamontiștii brașoveni.

Salvatorii montani au fost solicitați să intervină în 6 cazuri în care persoanele accidentate practicau schiul sau snowboard-ul. Trei dintre acestea au fost trimise către unitățile spitalicești cu echipajele SMURD, pentru investigații suplimentare de specialitate.

Vă reamintim că sunt deschise doar pârtiile din partea superioară a masivului, precum și cele două pârtii pentru începători, Bradu și Stadion. În aceste condiții, retragerea de pe masiv ar trebui să se facă doar cu instalațiile de transport pe cablu. De aceea, este indicat să verificați programul de funcționare a telescaunului Ruia și a telegondolei Express.

Ca în fiecare an, tarifele pentru transportul pe cablu în acest sezon variază în funcție de tipul de cartelă sau abonament și de categoria de vârstă a utilizatorului. Dacă pentru adulți o urcare simplă cu telecabina este 35 de lei, copiii cu vârste între 6-12 vor plăti 25 de lei. O cartelă de sezon personalizată și netransmisibilă costă 5.000 de lei pentru adulți, respectiv 3.000 de lei pentru copii. Abonamentele variază de la 200 de lei pe zi, până la 1.450 de lei, timp de 10 zile, în cazul adulților. Copiii beneficiază de reducere. Sunt tarife și pentru diferite intervale orare.

Din acest sezon, cei care au domiciliul în Brașov vor plăti, în zilele de miercuri, 50% din valoarea cartelelor de schi valabile în acea zi, respectiv ski-pass-urile de o zi, cele valabile 4 ore, precum și cele cu valabilitate de la orele 11.00, 13.00 și 14.00.

O altă facilitate este cea referitoare la persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora, care vor plăti cu 10% mai puțin.

Camelia Vlad