ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Zeci de studenți ai Universității Transilvania, recompensați cu un laptop gratuit

Publicat: luni, 27 Noiembrie 2023 , ora 15.14
Sursa foto: Radio România Brașov
Sursa foto: Radio România Brașov
64 de studenți de top ai Universității Transilvania au fost recompensați, astăzi, cu un laptop gratuit, iar cei care au nevoie vor beneficia, în acest an universitar, de cazare și masă gratuite în campusul Unitbv.

Este vorba despre studenții din anul I care au obținut media 10 la bacalaureat sau au fost șefi de promoție în liceu, care au ales Unitbv, precum și șefii de promoție de la licență care au ales să continue studiile de master la Brașov.

Una dintre absolventele de liceu de top, Alexandra Bădescu, vine din Târgoviște și a ales Psihopedagogia specială. Și nu întâmplător, dat fiind că este persoană cu dizabilități.

„Exact pe lucru acesta se bazează, terapie sau învățământ pentru copii cu dizabilități de orice tip, iar eu asta am primit, chiar dacă nu am fost în învățământ de specialitate, să spunem, am fost în învățământ de masă, dar am avut parte de oameni care au știut să lucreze și cu dizabilități”, a spus Alexandra Bădescu.

Pe de altă parte, dintre cei 20 de șefi de promoție de la licență, câți a avut Transilvania în anul universitar trecut, 15 au ales să rămână la Brașov, iar lor li s-a alăturat o șefă de promoție a unei facultăți din țară. Printre cei 16 masteranzi de top este și Darius Cupu, care a terminat Dreptul cu media 10.

„Eu am fost convins de nivelul de performanță pe care îl încurajează Universitatea «Transilvania» și atunci a fost o decizie destul de ușoară pentru mine, luând în calcul tot ceea ce îți oferă orașul Brașov, toate oportunitățile pe care ni le oferă universitatea. Am încredere totală în tot ceea ce înseamnă personal universitar. Am întâlnit o comunitate universitară extraordinară aici și pot spune că perioada de studii de 4 ani de la Brașov a fost o adevărată experiență extraordinar de plăcută pentru mine”, a precizat Darius Cupu.

Tinerii au fost felicitați chiar de către rectorul Universității Transilvania, prof.dr.ing. Ioan Vasile Abrudan, care le-a transmis tinerilor să se bucure de acești ani, iar dacă aleg să și lucreze, să nu pună studiile pe locul II:

„Sfatul meu a fost să încerce să lucreze un număr limitat de ore, astfel încât să poată îmbina această activitate școlară cu munca. De altfel, să știți că și Universitatea oferă oportunități de a se implica în diverse activități specifice profilului sau domeniului pe care îl urmează, însă, în cazul universității, bineînțeles, acest număr de ore este limitat la patru”.

Acest program de recompensare a șefilor de promoție se desfășoară deja în Universitatea Transilvania din Brașov de aproape un deceniu.
Adina Chirvasă