ACUM:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Urmează:
20.00
Radiojurnal
Apoi:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Opera Brașov împlinește 70 de ani de activitate

Publicat: miercuri, 15 Noiembrie 2023 , ora 15.15
Sursa foto: arhivă / Opera Brașov
Sursa foto: arhivă / Opera Brașov
Astăzi, Opera Brașov împlinește 70 de ani de activitate.

Înființată prin decizia Sfatului Popular Regional, sub denumirea de Teatrul Muzical, instituția primește titulatura de Teatrul Liric în aprilie 1996, iar din iulie 2001 se transformă în Opera Brașov.


Acum, după 7 decenii de activitate, Opera Brașov se mândrește nu doar cu un repertoriu complex și divers, ci și cu soliștii cu care a colaborat, precum Nicolae Herlea, Ludovic Spiess, Felicia Filip, Leontina Văduva.

De asemenea, dirijori precum Jean Bobescu, Petre Sbârcea sau Ilarion Ionescu-Galați, ori regizori precum Jean Rânzescu, Hero Lupescu sau Cristian Mihăilescu au avut și ei un cuvânt de spus în transformarea instituției într-una emblematică pentru orașul nostru.

Pe scena Operei din Brașov au fost montate peste 100 de titluri de operă, operetă, balet și spectacole pentru copii.

De asemenea, Opera Brașov a fost invitată să participe la festivaluri prestigioase, naționale și internaționale, bucurându-se de ovații și aprecieri atât din partea publicului spectator, cât și din partea criticilor de specialitate.
Adina Chirvasă