ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.00
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Trofeul Carpați, ultimul test pentru Naționala de handbal feminin înaintea Campionatului Mondial

Publicat: miercuri, 15 Noiembrie 2023 , ora 12.56
FOTO: Facebook FRH - Federația Română de Handbal
FOTO: Facebook FRH - Federația Română de Handbal
Florentin Pera, selecționerul primei reprezentative de handbal feminin a României, a anunțat lotul pe care se va baza la Trofeul Carpați, ultimul test al „tricolorelor” înaintea Campionatului Mondial.

La Trofeul Carpați, competiție care va avea loc la Bistrița în perioada 23-25 noiembrie, România se va duela cu Elveția (23 noiembrie), Portugalia (24 noiembrie) și Austria (25 noiembrie).

Lotul pentru Trofeul Carpați: 

- Diana Ciucă, Iulia Dumanska, Daciana Hosu, Elena Șerban - portari;
- Ana Maria Tănasie, Nicoleta Dincă, Alexandra Dindiligan - extreme stânga;
- Bianca Bazaliu, Cristina Neagu, Claudia Pașcan - interi stânga;
- Eliza Buceschi, Cristina Laslo, Andreea Popa - centri;
- Daria Bucur, Alicia Gogîrlă - interi dreapta;
- Alexandra Badea, Sonia Seraficeanu - extreme dreapta;
- Nicoleta Balog, Lorena Ostase și Crina Pintea - pivoți.

După Trofeul Carpați, Pera va decide lotul de 18 pentru Campionatul Mondial.

„Ne reunim în data de 20 noiembrie, în vederea pregătirii Campionatului Mondial. Avem la dispoziție doar două antrenamente de pregătire a Trofeului Carpați, turneu în cadrul căruia vom susține trei jocuri de pregătire, cu Elveția, Portugalia și Austria. Aceste jocuri sunt binevenite pentru a ne edifica asupra lotului și aspectelor ce trebuie îmbunătățite în perspectiva celui mai important turneu final din acest ciclu olimpic, Campionatul Mondial 2023. Ne dorim să obținem în Danemarca un rezultat care să ne dea dreptul de participare la turneul preolimpic. Pentru orice sportiv sau antrenor, participarea la Jocurile Olimpice reprezintă visul suprem. Din acest considerent, trebuie să muncim foarte mult, să dăm tot ce avem mai bun pentru culorile echipei naționale”, a declarat, pentru GSP, antrenorul Florentin Pera.

La Campionatul Mondial, care va avea loc în perioada 29 noiembrie - 17 decembrie, în Norvegia, Suedia și Danemarca, România va evolua în grupa E, unde se va duela cu Danemarca, Serbia și Chile. Primele 3 clasate merg în grupele principale. 
Radio România Brașov