ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Și angajații DSP Brașov se pregătesc de proteste!

Publicat: miercuri, 15 Noiembrie 2023 , ora 12.08
Foto: Arhivă Radio România Brașov
Foto: Arhivă Radio România Brașov

Prin votul de marți, Camera Deputaților îi răsplătește pe lucrătorii din CAS-uri pentru greva făcută și îi pedepsește pe medicii și asistenții din DSP-uri pentru că nu au protestat și ei, transmite Sindicatul Național Forța Legii.

Ca urmare, angajații DSP din mai multe județe au ieșit astăzi în fața instituțiilor, pentru a cere drepturi egale cu cele obținute de personalul CAS. Aceleași nemulțumiri sunt și în rândul salariaților din Brașov, care se organizează la rândul lor pentru acțiuni de protest.

Camera Deputaților a votat marți, în calitate de Cameră decizională, proiectul de lege privind aprobarea unei Ordonanțe de Guvern pentru modificarea și completarea Legii nr. 96/2006 privind reforma în domeniul sănătății. Prin noua lege, Parlamentul a aprobat mărirea salariilor în Casele de asigurări de sănătate.

În schimb, lucrătorii din Direcțiile de Sănătate Publică județene și a municipiului București nu se bucură de același tratament salarial prin noua lege, se arată în comunicatul sindicaliștilor de la Forța Legii.

Camelia VLAD