ACUM:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)
Urmează:
21.00
Party Time by Dj Rux
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Donezi și te tatuezi! Maraton de tatuaje la Brașov

Publicat: sâmbătă, 11 Noiembrie 2023 , ora 22.31
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

În acest weekend, la Brașov, se desfășoară un maraton de tatuaje cu scop caritabil.

Banii încasați de cei 7 artiști acreditați se vor duce către copiii din centrele de plasament din județ, cu precădere către centrul pentru copii cu dizabilități de la Brădet.

Și colegul nostru Nucu Jalea a donat și s-a tatuat. A dăruit suma minimă de 200 de lei și a primit un tatuaj gratuit din partea organizatorilor.

masina 2

Mai multe detalii ne-a oferit organizatorul principal al evenimentului, artistul Valentin Marian:

”Avem cinci case de copii din Săcele, Brădet și din Brașov, două case de copii din Brădet cu dizabilități. Îi susținem și pe cei din Săcele, sunt niște puști fain și cei din Brașov doar că la Brădet am întâlnit oarecum o situație care m-a întristat pentru au nevoie de foarte mult sprijin acolo. Nu vorbim doar de sprijinul nostru, vorbim de toți din Brașov. Să îi ajute pentru au nevoie de foarte multe lucruri acolo! Cred fiecare dintre noi are ceva în subconștient trebuie ajute și nu trebuie fim milionari ca putem ajutăm”.

S-ar părea că un tatuaj este mai puțin dureros când banii dați pe el se duc la copii din centrele de plasament. Brașov Tattoo Marathon a adunat artiști tatuatori de la mai multe studiouri din Brașov. Aceștia și-au pus la dispoziție gratis talentul, culorile și echipamentul.

Adulții care au donat au primit un tatuaj permanent, însă au existat și tatuaje semipermanente pentru cei mici.

Pentru unii a fost primul tatuaj: 

Toți banii din donații merg la copiii din centrele de plasament, însă nu vor fi cheltuiți pe dulciuri și hăinuțe, ci pe altfel de dorințe exprimate de cei mici, cum ar fi lecțiile de dans. 

Alex este unul dintre artiștii voluntari:

Donațiile nu sunt condiționate de realizarea unui tatuaj, iar maratonul a fost organizat în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov, în cadrul unui studio din cartierul Coresi.

”Avem 180 de copii în centrele din Brașov, 38 sunt cu dizabilități. Campania noastră s-ar rezuma la 48, nu-mi place să promit ceva ce nu pot îndeplinească, dar noi putem facem o extensie la această convenție între noi și DGASPC și acapărăm toți copiii. Brădet are cea mai mare nevoie. Au nevoie de scaune, au nevoie de foarte multe lucruri ca le redea o mobilitate în centrul lor și probabil și în exterior. Au nevoie de aceste lucruri ca să-și desfășoare niște activități și n-au... nimic”, a specificat organizatorul evenimentului Valentin Marian.

Maratonul continuă și duminică până la ora 22.00. 

Browserul Dvs. nu poate reda acest clip.

Sursa video: Radio România Brașov FM
Radio România Brașov FM