ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Caravana Concurenței a ajuns la Brașov

Publicat: joi, 9 Noiembrie 2023 , ora 16.03
Sursa foto: Facebook / Instituția Prefectului Județul Brașov
Sursa foto: Facebook / Instituția Prefectului Județul Brașov

Reprezentanți ai Consiliului Concurenței se află, în această perioadă, la Brașov, cu ocazia Caravanei Culturii Concurenței în Regiunea Centru.

Componenta preventivă a activității Consiliului Concurenței vine cu informații pentru antreprenori și mediul de afaceri în care aceștia află despre conduita care îi poate feri de încălcarea legii din punct de vedere al concurenței.

"Ce ne dorim noi este o o concurență curată între operatorii de pe piață, o colaborare doar în limitele atingerii obiectivelor legitime comune în ce privește regimul de taxare sau normele juridice care le reglementează activitatea, în niciun caz colaborarea în ce privește fixarea de prețuri, alocarea de clienți, împărțirea de piețe și altele de de natura aceasta, care consituie încălcări grave ale normei de concurență", a declarat vicepreședintele Consiliului Concurenței, Dan Virgil Pascu.

O astfel de încălcare gravă a fost constatată în industria lemnului, în Regiunea noastră. Reprezentantul Consiliului Concurenței, Laszlo Gyerko, ne-a explicat:

"Era o înțelegere între firme la licitații, pe preț și afecta toată regiunea. A fost o analiză foarte detaliată din partea colegilor din Brașov. Ei au condus echipa de investigație, colegii din Brașov pe care îi felicit și, cu această ocazie, consider din regiune a fost o investigație foarte importantă".

Această încălcare s-a soldat cu o amendă de 22 de milioane de euro, iar alte amenzi aplicate în ultimii ani au totalizat 18 milioane de euro. După întâlnirea cu mediul de afaceri, caravana i-a adus la sediul Prefecturii Brașov pe primarii din Regiunea Centru. Reprezentanților UAT-urilor din regiune, membrii consiliului le-au explicat principiile funcționării ajutoarelor de stat.
Sorin Țîrcă