ACUM:
11.03
Weekend împreună (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ce spune viceprimarul Sebastian Rusu despre decizia primarului Allen Coliban de a-i muta biroul la Cimitirul Municipal Brașov

Publicat: joi, 9 Noiembrie 2023 , ora 15.31
Sursă foto: Sebastian Rusu
Sursă foto: Sebastian Rusu

Așteaptă o dispoziție de primar și va acționa în consecință. Cel puțin asta spune Sebastian Rusu, în replică la acțiunea primarului municipiului Brașov, Allen Coliban, de a-i muta biroul din sediul de pe Bulevardul Eroilor la Cimitirul municipal.

De altfel, cimitirul municipal reprezintă singura atribuție care i-a mai rămas viceprimarului Rusu, primarul retrăgându-i-le pe toate celelalte. Viceprimarul susține că a fost informat de decizia mutării printr-un e-mail, în care se preciza că ar trebui să meargă la noul birou începând de vineri, 10 noiembrie. Însă, până luni, 13 noiembrie, viceprimarul Sebastian Rusu are atribuții de primar, conform Hotărârii de Consiliu Local, dat fiind că edilul Allen Coliban e plecat din țară.

Eu aștept un act oficial după care voi vedea ce am de făcut, dar după cum v-am spus, nu mă deranjează. Acest lucru nu mă sperie, nu am nicio problemă, nu cred că este atât de important unde avem biroul, contează modul în care este făcut și dacă prin asta se vrea a fi o umilire sau o jignire la adresa mea sau a familiei mele. Dacă ni se blochează accesul, cu siguranță trebuie să existe o lege. Vă asigur că mai departe voi face toate demersurile legale, voi fi în permanență în contact cu un avocat”, a declarat viceprimarul Brașovului, Sebastian Rusu.

Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere, el fiind în deplasare la Barcelona, Spania. Conflictul dintre primar și viceprimar a început încă de la sfârșitul anului 2021 și a culminat, la cea mai recentă ședință de plen, cu încercarea primarului de a-l demite pe Rusu. Propunerea lui însă nu a întunit cvorumul, consilierii liberali și social-democrați părăsind ședința. Astfel, Sebastian Rusu a rămas în funcție. Între timp, primarul a decis inactivarea cartelelor de acces în mai multe birouri din Primărie pentru consilierii locali, aceștia având acces acum doar la cabinet Primar, sala de ședințe a Consiliului și la Biroul Relații Consilieri.

Adina CHIRVASĂ