ACUM:
12.00
Radiojurnal

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Protest, astăzi, la Casa de Pensii Brașov

Publicat: marți, 7 Noiembrie 2023 , ora 10.33
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Protest la Casa de Pensii Brașov.

Peste 30 de angajați ai instituției au ieșit în această dimineață din birouri pentru a-și spune nemulțumirile legate de salarizare, de faptul că sunt prea puțini pentru câte dosare au în lucru, iar angajările sunt blocate:




Și reprezentanții instituției subliniază faptul că volumul de muncă este unul foarte mare.

„Trebuie să avem în vedere faptul că toate posturile sunt blocate, nu se pot face angajări. Nici în viitor nu știm dacă se vor face angajări, iar acest lucru încarcă activitatea fiecărui funcționar destul de mult, lucru care este atât în detrimentul nostru, al funcționarilor, cât și a cetățenilor. Sunt mult prea multe dosare pentru fiecare angajat. Ei fac eforturi suplimentare pentru a nu depăși termenele prevăzute de lege. După cum bine știți, o decizie de pensionare se emite în termen de maxim 45 de zile”, a explicat purtătorul de cuvânt al Casei de Pensii Brașov, Bogdan Naferică.

Din cauza protestului, activitatea instituției a început astăzi de la 9,30, și nu de la 8.

Au fost seniori care au venit la instituție cu diverse solicitări și s-au așezat la coadă de la 7.30, pentru a fi siguri că intră printre primii:



Angajații instituției sunt deciși să protesteze în continuare, dar urmează să decidă astăzi dacă vor ieși în fața instituției și în zilele următoare sau aleg altă formă de protest.

Citește și:

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații din Brașov - Radio Romania Brasov 93.3 FM

Adina Chirvasă