ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Academia Forțelor Aeriene Henri Coandă

Publicat: vineri, 3 Noiembrie 2023 , ora 17.32
Sursa foto: arhivă / Facebook / Academia Forțelor Aeriene
Sursa foto: arhivă / Facebook / Academia Forțelor Aeriene
Cu ocazia vizitei sale la Brașov, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, s-a adresat studenților de la Academia Forțelor Aeriene Henri Coandă.

Oficialul le-a spus că o carieră militară precum cea pe care și-au ales-o nu este de domeniul trecutului sau al prezentului, ci este una de viitor:

„Pentru că securitatea este și va rămâne o dimensiune vitală în tot ce înseamnă mod de organizare al planetei, al Europei, al NATO, de aceea vrea să vă felicit pentru că ați ales să îmbrățișați cariera militară. Știu că nu tot timpul este simplu, știu că de multe ori nu există poate suficient de multă predictibilitate în carieră, poate nu resursele au fost aliniate așa cum se cuvine, dar să vă spun singur lucru: suntem într-o perioadă în care profesioniști ca dumneavoastră vor avea treabă de făcut în cariera militară, dincolo de cariera militară, între cariera militară și orice altă carieră veți avea”.

Lumea este într-o continua schimbare, iar pe lângă problemele abordate convențional, trebuie avute în vedere și forțele revoluționare ale prezentului, mai spune Mircea Geoană:

„De foarte multe ori, prinși în evenimente de gen războiul barbar al Rusiei împotriva Ucrainei, de situația severă din Orientul Mijlociu, de ascensiunea Chinei, de multe alte probleme, uităm ulteori să ne uităm și la ceea ce este în spatele acestei mari transformări, care este o uriașă revoluție tehnologică, inclusiv în profesiunea pe care o îmbrățișați. Niciodată istoria umanității nu a avut un moment în care atât de multe forțe revoluționare - inteligența artificială generativă vă va influența în mod direct meseria dumneavoastră; quantum computing va influența de tot ce înseamnă criptare, decriptare și comunicații, inclusiv din punct de vedere militar; biotehnologia și biologia sintetică vor schimba modul în care facem operații în teatrul de operațiuni, pe loc”.

Citește și:

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații din Brașov - Radio Romania Brasov 93.3 FM
Camelia Vlad