ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Centru pentru persoanele cu dizabilități, la Stupini

Publicat: vineri, 3 Noiembrie 2023 , ora 16.40
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

Primăria va construi un centru pentru persoanele cu dizabilități în cartierul Stupini.

Consiliul Local a aprobat, în urmă cu câteva zile, studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici.


„Continuăm să investim în infrastructura de servicii sociale. După ce anul trecut am deschis primul adăpost pentru victimele violenței domestice, iar în acest an Centrul pentru persoanele fără adăpost, urmează construirea unui centru pentru persoane cu dizabilități, în cartierul Stupini. În ultima ședință de Consiliu Local au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru această investiție. Valoarea ei se va ridica la 25 de milioane de lei, sumă pentru care căutăm finanțare prin PNRR. Prin acest nou centru, persoanele cu dizabilități vor avea acces atât la servicii de recuperare fizică, motorie și locomotorie, cât și la consiliere psihologică, terapie și activități care să-i ajute să fie cât mai integrați în comunitatea orașului nostru”, a precizat viceprimarul Brașovului Flavia Boghiu.

Pentru finanțarea acestei investiții, care se ridică conform SF-ului la valoarea de 25,6 milioane de lei, Primăria încearcă să atragă fonduri nerambursabile prin Planul național de redresare și reziliență.  

Acest centru va fi o clădire verde, asigurându-și energia printr-un sistem de pompe de căldură, montarea de panouri fotovoltaice și a unui sistem automatizat de umbrire pentru protejarea clădirii de temperaturile extreme din timpul de vară și de iarnă.

De asemenea, o parte din acoperișul-terasă va fi înverzită.

Citește și:

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații din Brașov - Radio Romania Brasov 93.3 FM

Nucu Jalea