ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Pleacă Dan Air, dar vin alții

Publicat: joi, 2 Noiembrie 2023 , ora 17.47
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă
Programul pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav va fi prelungit din 15 ianuarie 2024 chiar și după anunțul Dan Air de a se muta la Bacău începând cu această lună.

Într-o intervenție la Vocea Brașovului, directorul aerogării brașovene, Alexandru Anghel, a declarat că sunt și alte companii aeriene interesate să opereze la Brașov:

„Acum 2-3 luni am avut o consultare cu companiile aeriene care au interes să zboare pe Brașov. Au fost trei întrebări legate de program: o extindere minimală, o extindere care le-ar acomoda, un program mai restrâns și care ar fi idealul pentru ei. Și am avut răspunsurile. Informația principală este că au nevoie de un program extins. Și așa și funcționează lucrurile în aviație. Un avion face cam trei rotații pe zi și nu poți să le faci într-un program scurt”.

Din luna decembrie, la Brașov va opera și compania Fly Lili, cu două curse regulate spre Germania, a precizat în aceeași emisiune la Radio România Brașov, Alexandru Anghel:

„Chiar dacă exista Dan Air-ul, noi în spate tot mai aveam discuții și cu alte companii. Și așa este sănătos, să ai competiție, ca să poți avea destinații și să ai și prețuri, să fie în beneficiul pasagerilor. Una peste alta, în decembrie, compania Fly-Lili începe zborurile către München și Stuttgart. Abordarea lor mi se pare bună, de a avea trei frecvențe pe săptămână, adică se pot face multe combinații de plecări-sosiri de pe aceste destinații”.

Această companie și-ar dori să aibă chiar baza pe Aeroportul Brașov și ar putea acoperi și alte destinații în afara celor deja anunțate.

Citește și:

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații din Brașov - Radio Romania Brasov 93.3 FM
Camelia Vlad