ACUM:
11.03
Weekend împreună (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

De ce nu mai sunt interesați tinerii să se alăture sindicatelor!

Publicat: luni, 30 Octombrie 2023 , ora 18.11
Sursa foto: Facebook / Confederatia Nationala Sindicala
Sursa foto: Facebook / Confederatia Nationala Sindicala
Sindicatele trebuie să se adapteze la noile metode de comunicare pentru a atrage tinerii către o astfel de organizare care să le reprezinte drepturile ca angajați.

Este o problemă de fracturare a dialogului dintre sindicat și noua generație, motiv pentru care ar trebui făcută educație în acest sens încă de pe băncile școlilor, pentru a-i pregăti pe elevi pentru vremea în care cei mai mulți vor deveni lucrători, cu responsabilități, obligații, dar și drepturi, spune liderul la nivel național a Cartelului Alfa, Bogdan Hossu:

“Practic, noi putem lua contact cu noua generație de abia când ei ajung în câmpul muncii, salariați. Și vreau să vă spun că în general nu au cunoștințele minimale legate de rolul sindicatului. Noi le explicăm, de aceea, mai ales în întreprinderile mari, e ușor legată de acest lucru. Problema cea mare este pentru întreprinderi mici, mijlocii, la care izolaționismul acestor companii este foarte mare. Lucrătorii nu comunică cu alți lucrători din domeniu. Nu comunică nici măcar între ei foarte bine, de frica pierderii locului de muncă, a nesiguranței legate de acest lucru, neînțelegând că sindicatul, printre alte atribuții are tocmai să lupte pentru aceste probleme cu care sunt confruntați”.


Atragerea de tineri în sindicat este și obiectivul membrilor din filiala Brașov a Cartelului Alfa, care zilele trecute și-au ales conducerea pentru un nou mandat de 4 ani.

“A fost aleasă o echipă nouă, dinamică, cu care sperăm să reușim să dinamizăm activitatea sindicală în Brașov și în special la Cartela Alfa, să zicem noi, sindicat din domeniul economic, unde este o mare nevoie de sindicalism, unde oamenii sunt timorați din cauza angajatorului, că dacă se înscriu în sindicat, îi dau afară. Și sper ca la finalul acestui mandat, peste 4 ani de zile, să vorbim de altfel de sindicalism în Brașov decât a fost până acuma, cu mult mai mulți membri și o activitate mult mai dinamică”, a spus președintele organizației județene, Fănică Gabor.

Citește și:

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații din Brașov - Radio Romania Brasov 93.3 FM
Camelia Vlad