ACUM:
12.10
Weekend împreună (continuare)
Urmează:
13.00
Buletin de știri
Apoi:
13.03
Top 30 Brașov FM

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Prima Conferință de educație timpurie organizată Brașov

Publicat: duminică, 29 Octombrie 2023 , ora 12.39
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Aproape 100 de educatoare și învățătoare din Brașov, dar și din țară, s-au reunit în orașul de la poalele Tâmpei pentru prima Conferință de educație timpurie care a avut loc aici.

Evenimentul este organizat încă din 2011, în diverse județe din țară. La Brașov, a propus tema "Dezvoltarea comunicării, limbajului și scrierii în educația timpurie" și a avut ca invitați doi experți în educație preșcolară, din Marea Britanie și SUA.

"Este nevoie de o astfel de conferință pentru avem nevoie de formări punctuale, de formări practice, de mai multe formări, de specialiști care au practicat astfel de strategii în alte țări. Și atunci ne ajută pe noi pur și simplu, în a ne lărgi aria de înțelegere, de cunoștințe și de abilități în beneficiul copiilor", fondator al conferinței, Valentina Secară.

Pete Moorhouse este consultant în teme de educație timpurie, cercetător și autor de renume din Marea Britanie. Considerat o autoritate în domeniul lucrului cu lemnul în educația timpurie, el își bazează strategiile de lucru pe principiile creativității, mulate pe curiozitatea fiecărui copil în parte și le-a detaliat celor prezenți nu doar diverse acttivități creative, ci și care este beneficiul pe termen lung.

"Este extrem de util pentru copii atunci când folosim și dezvoltăm creativitatea în școală, îi transformă în adulți care învață pe tot parcursul vieții, pentru că această curiozitate îi va determina să-și pună pună întrebări, vor fi mai pregătiți să găsească rezolvări în situații problematice, cu cât înaintează în vârstă ar putea găsi alte interese creative sau să aprecieze creativitatea altora. Este o abilitate de viață, când dezvolți gândirea pe baza creativității, crești capacitatea de soluționare a problemelor, de a face față adversităților vieții sau oportunităților, deci este o abilitate pe viață. Așadar, aș spune că aceaastă creativitate este mai importantă acum ca niciodată", ne-a spus acesta.

Cei prezenți spun că vor testa în clase o parte dintre activitățile prezentate.

"Consider este genul de conferință care ajută în practica cu copiii, pentru putem explora, schimba idei, vedea o altă viziune, nu doar atât de la noi de aici din țară, cât și din alte țări. E ca un schimb de experiență, practic. Mie mi-a plăcut mult ce am văzut", a declarat educator Monica Mihalache.


Adina Chirvasă