ACUM:
11.03
Weekend împreună (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Linii de gardă noi la Spitalul Județean Brașov

Publicat: joi, 26 Octombrie 2023 , ora 16.00
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă
La Spitalul Județean Brașov vor fi suplimentate liniile de gardă cu una în specialitatea Anestezie Terapie Intensivă.

Proiectul a fost deja aprobat de Ministerul Sănătății și mai are nevoie de votul aleșilor județeni pentru ca medicii ATI să înceapă gărzile.

“În acest moment avem două linii de gardă. Prin mărirea numărului de paturi vom ajunge la necesitatea de trei linii de gardă pe ATI, care se vor completa cu două linii de rezidenți, iar conform obligațiilor legale, pe Ordinul 500, am depus această solicitare către minister. S-a aprobat, iar acum următorul pas este aprobarea în plenul Consiliului Județean Brașov. Raportat la faptul că ATI-ul este clasificat de categoria I și a numărului de paturi, care pe noua structură vor ajunge la 54, avem nevoie de încă o linie de gardă pentru medicii de ATI. Noi am făcut această propunere, urmând ca după aceea să dăm drumul și la angajări”, a explicat managerul unității spitalicești, Emil Mailat.

Cu un total de 866 de paturi funcționale din 915 prevăzute pe întreaga structură organizatorică, Spitalul Clinic de Urgență Brașov are aprobate, în acest moment, 15 linii de gardă: pe Medicină Internă, Chirurgie Generală, Cardiologie, Ortopedie-Traumatologie, ORL, Neurologie, Neurochirurgie și ATI.

La acestea se adugă liniile de gardă în specialitățile paraclinice: Medicină de Laborator, Radiologie-Imagistică și Unitatea de Primiri Urgențe – SMURD.

Citește și:

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații din Brașov - Radio Romania Brasov 93.3 FM
Camelia Vlad