ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Licitația pentru Spitalul de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase, un nou termen

Publicat: luni, 23 Octombrie 2023 , ora 13.32
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Termenul pentru găsirea unei firme interesate să proiecteze și să construiască viitorul Spital de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase a fost modificat până în 15 noiembrie.

De ce a fost schimbată din nou data depunerii ofertelor în cadrul licitației, ne-a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea:

„Având în vedere că am primit o serie de solicitări de clarificare, Serviciul de Achiziții Publice a elaborat un răspuns, iar conform procedurilor legale, după publicarea acestui răspuns, termenul lăsat la dispoziția potențialilor ofertanți trebuie prelungit, astfel încât ei să aibă timpul necesar să își modifice ofertele în conformitate cu răspunsul la clarificări publicat de municipalitate”.


Conform anunțului postat pe platforma electronică de achiziții publice, proiectul trebuie finalizat în 30 de luni, dintre care 6 sunt pentru proiectare și 24 pentru construcție.

Deocamdată, însă, sursa de finanțare rămâne necunboscută.

Inițial, obiectivul a fost inclus pentru a fi realizat cu fonduri prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Însă, proiectul a fost scos de pe listă, ministerul Sănătății motivând atunci că există riscul ca această investiție să nu fie terminată în până în luna august a anului 2026.

Totodată, reprezentanții ministerului afirmau că acesta ar putea fi ridicat printr-un împrumut de la Banca Europeană de Investiții.

Valoarea estimată a proiectului este de aproape 100 de milioane de euro.

Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Citește și:

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații din Brașov - Radio Romania Brasov 93.3 FM

Adina Chirvasă