ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Bunloc Vertical Race, o cursă scurtă, dar foarte intensă

Publicat: vineri, 20 Octombrie 2023 , ora 12.22
Sursa foto: Facebook / Festival Sport Montan Săcele
Sursa foto: Facebook / Festival Sport Montan Săcele

Una din puținele curse montane din țară ce constă în parcurgerea unui traseu relativ scurt, dar cu o diferență mare de nivel, are loc sătămâna viitoare, pe 28 octombrie.

La "Bunloc Vertical Race", startul se va da la ora 11.45, iar participanții au de parcurs un traseu de 2,5 km cu 500 metri diferență de nivel, într-un timp limitat de doar 2 ore și jumătate.

Proba este cu atât mai dificil de traversat cu cât terenul este format din potecă de pășune, drum forestier, dar și potecă prin pădure.

Președintele Asociației Sport Montan Săcele, Silviu Bălan:

"Bunloc Vertical Race este o cursă care presupune alergi doar la deal. Se va pleca de la baza inferioară a telescaunului și se va merge până la stația superioară. Este o cursă scurtă, dar foarte intensă. Cel mai important este aibă încălțări adecvate pentru este toamnă deja și poate fie noroi pe jos și aibă îmbrăcăminte adecvată. Avem 150 de locuri disponibile. Taxa de ce este 80 lei și presupune un post de alimentare, la final este un gulaș, apă pe traseu, cronometrare, sonorizare și toate toată logistica necesară unui asemenea eveniment".

Ruxandra Stoica