ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

„Școala după școală” ar putea fi decontată parțial din bugetul local

Publicat: luni, 16 Octombrie 2023 , ora 16.25
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Părinții copiilor care iau parte la programul pilot „Școala după Școală” scot din buzunar în jur de 1.000 de lei lunar.

Din acești bani, elevii beneficiază de o masă caldă și de programe educaționale după terminarea orelor.

O bună parte din sumă ar putea fi decontată, potrivit unui proiect propus de consilierii locali liberali.

“Noi ne dorim, consilierii locali, să venim în sprijinul familiilor care au copiii în cadrul acestui proiect și participă în cadrul acestui program «Școală după școală», în sensul de a reduce efortul financiar al părinților și activitățile educaționale care sunt desfășurate în cadrul acestui proiect să fie finanțate din cadrul bugetului local și să acoperim, totodată, tot din cadrul bugetului local să acoperim hrana elevilor în cadrul proiectului. Propunerea noastră ar fi să ajungem ca cel puțin jumătate din efortul pe care îl suportă acum părinții să fie acoperit din bugetul local”, a explicat Pamela Diaconu, consilier local PNL.

Până la acest moment, programul „Școala după Școală” a fost implementat doar în cinci instituții de învățământ din oraș. De el beneficiază aproape 1400 de elevi.

Nucu Jalea