ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.00
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Legea care impune echipelor o cotă minimă de 40% jucători români pe teren, aproape de a fi anulată

Publicat: luni, 16 Octombrie 2023 , ora 13.50
Sursa foto: Facebook / Ministerul Sportului Romania
Sursa foto: Facebook / Ministerul Sportului Romania

Eduard Novak, fostul ministru al Sportului, a promovat în timpul mandatului său o lege care impunea echipelor din România, indiferent de sport, o cotă minimă de 40% de jucători români pe teren.

Cluburile sportive la nivel național s-au opus cu vehemență, iar unele au mers și în instanță.

Clubul Sportiv „Gloria 2018” Bistrița-Năsăud a avut câștig de cauză în prima fază, iar legea este acum aproape de a fi anulată.

Secția a III-a contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Cluj a decis, în prima instanță, că „anulează Ordinul Ministerului Sportului nr. 500/2022 privind aprobarea Instrucțiunilor de stabilire a participării sportivilor de performanță români, la nivel de seniori și tineret, într-o pondere de minimum 40% din totalul de sportivi participanți la competițiile sportive naționale oficiale, la sporturile de echipă”.

Ministerul Sportului, transformat acum în Agenția Națională pentru Sport, condus de Elisabeta Lipă, poate face recurs în termen de 15 zile la Curtea de Apel Cluj.

Adrian Susanu