ACUM:
10.03
Weekend împreună
Urmează:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Finanțare pentru organizațiile care susțin prevenirea consumului de droguri

Publicat: marți, 10 Octombrie 2023 , ora 12.35
Sursa foto: arhivă / Poliția Română
Sursa foto: arhivă / Poliția Română
Organizațiile neguvernamentale care susțin prevenirea consumului de droguri în rândul tinerilor din România se pot înscrie pentru finanțare în apelul „În stare să ajut”, o componentă a programul național „În Stare de bine”, al Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Apelul suplimentar cu un buget total de 1.000.000 de lei oferă posibilitatea ONG-urilor din țară să obțină resurse financiare pentru implementarea unor proiecte, în contextul problemei de sănătate publică pe care o ridică în esență consumul de droguri în rândul adolescenților.

Propunerile de proiecte se pot face în perioada 1-3 noiembrie.

“Este un apel destinat ONG-urilor, asociațiilor, fundațiilor, Crucii Roșii și fundațiilor pentru tineret, un apel de granturi mici, în care finanțăm proiecte cu o durată între 3 și 5 luni, cu o valoare între 30.000 și 175.000 lei, proiecte care se pot înscrie în cadrul apelului în perioada unu 1 – 3 noiembrie 2023, iar proiectele ar începe în 15 ianuarie 2024”, a explicat coordonatorul programului, Laura Cireașă.  

Conform Raportului Național privind situația drogurilor la nivelul anului 2022, în România, cele mai mari rate de consum sunt în rândul populației între 15 și 34 ani, iar cea mai mică vârstă de debut pentru consumul de substanțe psihoactive este 13 ani.
Ruxandra Stoica