ACUM:
10.03
Weekend împreună
Urmează:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

În acest weekend, du-ți electrocasnicele uzate la punctele de colectare

Publicat: marți, 10 Octombrie 2023 , ora 11.10
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Brașovenii pot scăpa gratuit și în mod responsabil de obiectele electrice pe care nu le mai folosesc, la finalul acestei săptămâni, în zilele de 14 și 15 octombrie.

În 14 octombrie este Ziua Internațională a Deșeurilor Electrice, iar Națiunile Unite spun că, la nivel european, doar 55% dintre acestea sunt colectate corepsunzător, iar la nivel mondial doar 17,4%.

„Anul acesta, focusul este pe deșeurile electrice invizibile. Aici menționăm cabluri, încărcătoare, țigări electronice, căști și alte echipamente care, fără să ne dăm seama, ajung aruncate la coșul de gunoi. Campania de reciclare a deșeurilor electrice revine în Brașov. Locuitorii vor avea la dispoziție 16 puncte de colectare amplasate în oraș și serviciu de colectare gratuită de la domiciliu, valabil pentru obiectele voluminoase”, a spus managerul Eco Civica Center, Iulia Zaharcu.

Pentru mai multe informații și solicitări de preluare a deșeurilor voluminoase, brașovenii pot suna la numărul 0742 400 404.

Se va organiza o tombolă doar pentru deșeurile predate la punctele de colectare, iar premiile care vor fi oferite sunt două cuptoare cu microunde, un aspirator, patru fiare de călcat, patru truse de scule și patru uscătoare de păr.
Sorin Țîrcă