ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Echipa BlueStreamline a Universității Transilvania a încheiat vacanța tot pe primul loc

Publicat: marți, 3 Octombrie 2023 , ora 11.57
Sursa foto: Facebook / BlueStreamline
Sursa foto: Facebook / BlueStreamline

Studenții din echipa BlueStreamline a Universității Transilvania au încheiat vacanța tot pe primul loc al podiumului, după ce, în vară și-au adjudecat locul I în competițiile "Formula Student" în Spania și Portugalia.

Tinerii universității brașovene au urcat în acest weekend pe locul I, la competiția "Formula Student Balkans", pe circuitul de la Ghimbav. Aflat la prima ediție, concursul, organizat de Universitatea din Timișoara, a reunit echipe românești din țară.

Echipa BlueStreamline, formată din 12 studenți în prezent, este foarte mândră de rezultat, după cum ne spune reprezentantul ei, Cosmin Mihai Chindea:

"Suntem mândri de rezultatele noastre și de oportunitatea oferită ca, în cadrul facultății, un student poată își etaleze aptitudinile pe care le învață în timpul orelor și să creeze un produs care, la final, concurează la scene internaționale. Și în a 2-a parte, tot în numele studenților, pot cred partea de competitivitate este un sentiment extraordinar ca poți arăți și demonstrezi ești mai bun decât alții și pui România pe hartă în cadrul competiției internaționale. Pentru mine este al 2-lea an în cadrul echipei și a 5-a competiție".

De luni, și studenții din BlueStreamline au început noul an universitar. Un an în care vor fi făcute noi recrutări pentru echipă.

Ce îi este necesar unui student pentru a fi parte din BlueStreamline ne spune coordonatorul echipei, conf.dr.ing. Mihai Comșiț:

"Multă voință și determinare. Le trebuie viziune clară asupra a ceea ce vor facă mai departe, pentru acest proiect nu necesită neapărat cunoștințe în prealabil. Am avut anul acesta, într-un efectiv de 12 studenți, 7 care au fost la prima participare în Formula Student. Deci este ceva nou. Campioni la prima participare e o performanță extraordinară. S-au adaptat foarte bine, au venit cu energie bună, au absorbit toată informația și au învățat funcționeze ca o echipă în sine. Îți trebuie visul. Dacă ai visul, îl poți găsi aici, în Universitatea Transilvania, nu numai în această echipă".

BlueStreamline a luat ființă în 2008 ca inițiativă a studenților din cadrul Universității Transilvania din Brașov, având drept scop crearea și dezvoltarea unei mașini de curse pentru evenimentele de tip Formula Student.

An de an, începând cu 2009, echipa a reușit cu succes să proiecteze și să manufactureze câte un monopost de primă clasă cu care a concurat pe bine cunoscutele circuite de Formula 1. În acest an, echipa a prezentat în vară cel de-al 14-lea monopost.

Adina Chirvasă