ACUM:
21.00
Party Time by Dj Rux
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Dealeri de droguri, prinși la pont de polițiștii brașoveni

Publicat: marți, 3 Octombrie 2023 , ora 10.39
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Duminică, 29 septembrie, polițiștii Secției 5 Brașov au primit un apel telefonic în care erau anunțați că două persoane ar fi deținut, într-un autoturism, în vederea comercializării, diferite cantități de droguri de risc și mare risc.

Polițiștii, care se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în cadrul Planului de acțiune "Blocada", au oprit la scurt timp autoturismul.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Brașov, agent șef principal Daneil Zontea, ne-a oferit detalii despre ce au găsit în mașină:

n urma controlului efectuat de către polițiști, au fost descoperite în autoturism aproximativ 67g de canabis, 24g de drog de mare risc, 33 de capusele de Extasy, cantități de cocaină, MDMA și aproximativ 10.000 lei, precum și un pistol de tip air soft și mai multe arme albe".

Persoana aflată la volan a fost testată antidrog cu aparatul DrugTest, iar rezultatul a fost pozitiv, astfel că a fost condusă la o unitate medicală pentru confirmarea suspiciunii. Șoferița a fost sfătuită să nu spună adevărul polițiștilor, după cum ne-a relatat purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov:

"O altă persoană ar fi încercat o ajute pe conducătoare autoturismului pentru a nu fi trasă la răspundere penală și ar fi sfătuit-o nu spună adevărul cu privire la proveniența sumei de bani descoperită în geantă, în urma prinderii în flagrant delict. Totodată, aceasta s-ar fi oferit o ajute scape de probele care se aflau în autoturism".

Luni, 30 septembrie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea celor 3 persoane. Una dintre ele a fost reținută pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, cea de-a doua pentru trafic de droguri de risc și mare risc și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, iar cea de-a treia pentru favorizarea făptuitorului.
Sorin Țîrcă