ACUM:
11.03
Weekend împreună (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Municipalitatea vrea să ceară anularea vânzării cu doar 723 de lei a apartamentului de pe strada Dobrogeanu Gherea

Publicat: joi, 28 Septembrie 2023 , ora 13.53
Sursa foto: captură video / youtube / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: captură video / youtube / Primăria Municipiului Brașov
Municipalitatea vrea să ceară în instanță anularea vânzării cu doar 723 de lei a apartamentului de pe strada Dobrogeanu Gherea, în baza unui „fals în declarații”, a susținut primarul municipiului Brașov, Allen Coliban.

Vânzarea apartamentului din zona ultracentrală a orașului a fost adusă la cunoștința aleșilor locali în această vară, de către consilierul local Ciprian Chiricheș.

Edilul brașovean anunța încă de atunci că va fi dispusă o misiune de audit la societatea din subordinea Consiliului Local, iar astăzi a prezentat, în ședința de plen, primele concluzii.

„În analiza făcută de colegii de la audit am identificat o declarație a celor doi solicitanți, din anul 1999. În luna mai, ziua 27, spune că «declarăm pe propria răspundere că nu am deținut și nu deținem până în prezent niciun imobil cu titlu de proprietate în Brașov și nicio altă localitate din țară», aceasta fiind una dintre condițiile pentru a te califica pe Legea 112. Ei bine, colegele noastre de la audit au identificat în cadrul dosarului de la RIAL un contract de vânzare-cumpărare între doamna și fiica dumneaei, prin care o locuință pe care a dobândit-o prin moștenire o vinde fiicei dumneaei în anul 1995. Asta înseamnă, în primul rând, o faptă penală de fals în declarații”, a precizat Allen Coliban.

Aceste lucruri vor fi puse la dispoziția organelor de cercetare competente, a anunțat edilul, care a mai precizat că va cere în instanță nulitatea actului de vânzare-cumpărare a apartamentului.

În paralel, primarul va propune aleșilor locali să voteze aprobarea unor servicii de consultanță și reprezentare juridică externă pentru RIAL și, totodată, solicită trecerea patrimoniului RIAL în subordinea Primăriei, ca direcție.

Totodată, punctele de hotărâre ce prevedeau vânzarea către chiriași a 25 de spații locative gestionate RIAL au fost retrase de pe ordinea de zi a ședinței de plen.
Adina Chirvasă